Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Χιόνια και στη Λακωνία ειδικά Τετάρτη - Πέμπτη

Το site μας για τον καιρό και όχι μόνο: Stairway.gr

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ:  http://giomet.blogspot.com/

ΓΕΡΑΚΙ

Τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να φέρει νιφάδες ή χιονόνερο στο χωριό μας και στη Σπάρτη. Οι θυελλώδεις βοριάδες, το πολύ κρύο και τα χιόνια θα μας απασχολήσουν από τη Δευτέρα, αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα τo παρουσιάσει το βράδυ της Τετάρτης που έρχονται χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια του νομού Λακωνίας.

Από Τετάρτη βράδυ έως Πέμπτη πρωί θα χιονίσει σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, κυρίως κοντά στα βουνά και μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας χιόνια θα πέφτουν στα ορεινά, καθώς επίσης βροχές και καταιγίδες θα έχουμε στα πεδινά. Το βράδυ της Τετάρτης δεν αποκλείεται για λίγο να το πιάσει στο Γεράκι, στη Σπάρτη και σε άλλες περιοχές της Λακωνίας, αλλά θα το λιώσει γρήγορα, επειδή θα το γυρίσει σε νοτιά και θα ανέβει η θερμοκρασία.Από την Πέμπτη και μετά θα έρθουν πολλές βροχές.

Καλό είναι όμως να προετοιμαστούμε όλοι γιατί έρχεται πολύ σημαντική αλλαγή του καιρού με πολύ κρύο, ισχυρότατους βοριάδες έως 9 μποφόρ, αρκετά χιόνια ειδικά στα ορεινά (π.χ Κοσμά) και με ισχυρό παγετό τις ώρες που δε θα έχει σύννεφα και θα έχει καταλαγιάσει ο βοριάς.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Βαρυχειμωνιά μας περιμένει με μεταφορά πολικών αερίων μαζών από τη Σιβηρία. Έτσι μέχρι και την Πέμπτη ενδέχεται να επικρατεί πολικό ψύχος στη χώρα μας με χιόνια ακόμα και στα πεδινά.

Περιοχές που θα επηρεαστούν πολύ είναι η βόρεια Ελλάδα από τον ισχυρό παγετό, το Αιγαίο από τους θυελλώδεις βοριάδες και η Θεσσαλία, η Εύβοια, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Αττική, η κεντρική, νότια και ανατολική Πελοπόννησος, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη με τις βροχές και τα χιόνια.

Η ακριβής κατάσταση του καιρού και εάν θα το στρώσει πολύ ή λίγο και σε ποιες ακριβώς περιοχές δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί, αλλά όπως φαίνεται μας περιμένουν δύσκολες μέρες, αλλά και όμορφες μέρες για τους λάτρεις του χιονιού.

ΑΘΗΝΑ

Από την Κυριακή το βράδυ θα αρχίσει να χιονίζει στα ορεινά και λίγες νιφάδες θα πέφτουν στα βόρεια προάστια. Τα μοντέλα πρόγνωσης δείχνουν γενικά ασθενείς χιονοπτώσεις στην Αθήνα, που όμως κυρίως το διάστημα Τρίτη έως Πέμπτη πρωί θα προκαλέσουν και κατά τόπους μικρή χιονόστρωση, κυρίως σε περιοχές που συνορεύουν με τους ορεινούς όγκους. Δεν αποκλείεται να το πιάσει και σε περιοχές του κέντρου πάνω στα αυτοκίνητα, στα φύτα κ.α.


ΚΥΡΙΑΚΗ και ΔΕΥΤΕΡΑ

Παρόμοιος καιρός με το Σάββατο, αλλά με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να μειώνονται από την Κυριακή το βράδυ και με χιόνια στα πεδινά μέσα στη Δευτέρα. Πτώση της θερμοκρασίας, που θα φτάνει τους 4-5 βαθμούς και ισχυροί Β-ΒΑ άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Χάρτης Χιονοπτώσεων
Χάρτης Χιονιού ή Βροχής (ή χιονόνερου)
 Εντείνεται η ψυχρή εισβολή
 
ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ

Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τάση από την Τετάρτη το βράδυ να χιονίσει σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου καθώς θα πλησιάσει τη χώρα μας βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία και το θερμό του μέτωπο θα δώσει χιονοπτώσεις. Αυτός ο συνδυασμός θερμών και υγρών αερίων μαζών με ψυχρές και ξηρές πάνω από τη χώρα μας θα δώσει πολλές και μεγάλες νιφάδες. Κατά τόπους οι χιονοπτώσεις φαίνεται ότι θα είναι πυκνές. Τα χιόνια στα πεδινά όμως σταδιακά θα δίνουν τη θέση τους σε βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασίες έως 3-4 βαθμούς και θυελλώδεις Β-ΒΑ άνεμοι έως 9 μποφόρ με ριπές στο Αιγαίο και 10 μποφόρ.

Πολύ κρύο εισβάλει στη χώρα μας

ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ (με επιφύλαξη)

Πυκνές χιονοπτώσεις το πρωί σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα, που όμως καθώς θα περνάει η ώρα θα περιορίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα και θα μετατρέπονται σε βροχές από Πέμπτη βράδυ και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσα τμήματα. Στη βόρεια Ελλάδα βέβαια τα χιόνια θα πέφτουν και σε πεδινές περιοχές. Από Πέμπτη και έπειτα θα έρθουν πολλές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.
Εδραίωση του κρύου στην κεντρική Ευρώπη και τάση να κινηθεί προς Ισπανία  και Ιταλία, νοτιάδες στη χώρα μας και άνοδος της θερμοκρασίας.

Χάρτης Χιονοπτώσεων για την Πέμπτη το πρωί

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Από τις 6 Φεβρουρίου κι έπειτα θα αρχίζει να εξασθενεί το κρύο στην Κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, με τη δημιουργία όμως ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα μας φέρει κάποιες βροχές. Πιθανότητα για έλευση του κρύου 1-2 φορές για λίγο μέχρι τις 14 Φλεβάρη. Όμως το μεγάλο κρύο θα έχει περάσει από την Πέμπτη 2/2 για τη χώρα μας.


ΜΕΤΕΩΠΟΡΕΙΑ (Κλικάρετε παρακάτω):

http://forecast.uoa.gr/LINKS/SKIRON/skiron.php?field=zoomrain&lan=en


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *