Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Χιόνια σε ΓΕΡΑΚΙ, ΑΘΗΝΑ και άλλες πολλές περιοχές τη νέα εβδομάδα

Το site μας για τον καιρό και όχι μόνο: Stairway.gr

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ:  http://giomet.blogspot.com/

ΓΕΡΑΚΙ

Τις επόμενες μέρες δεν αποκλείεται να φέρει νιφάδες ή χιονόνερο στο χωριό μας και στη Σπάρτη. Οι θυελλώδεις βοριάδες, το πολύ κρύο και τα χιόνια όμως θα έρθουν κυρίως τη νέα εβδομάδα με τάση για χιονοπτώσεις ειδικά προς τα μέσα, αλλά γενικότερα από την Κυριακή 29 Γενάρη το βράδυ έως την Πέμπτη 4 Φλεβάρη. Στα μέσα της εβδομάδας φαίνεται ότι θα φέρει χιόνι από τη θάλασσα όπως το '87, όμως έχουμε πολλές μέρες ακόμα και μπορεί να μην επαληθευθούν εντελώς οι προγνώσεις.

Χιόνια θα πέσουν και στη Σπάρτη, αλλά μάλλον στο Γεράκι θα είναι περισσότερα αφού είναι πιο ανατολικά και επηρεάζεται πιο έντονα από τον καιρό ανατολικού ρεύματος που θα μας φέρει τα χιόνια.

Είναι πιθανή η χιονόστρωση με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Οι θερμοκρασίες θα είναι κοντά στο μηδέν όσο θα έχει σύννεφα ή θα χιονίζει. Όμως όταν πέσουν λίγο οι άνεμοι και ξαστερώσει για λίγες ώρες, ο παγετός ενδέχεται να είναι έντονος. Όλες οι προγνώσεις γίνονται με ιδιαίτερη επιφύλαξη γιατί τα στοιχεία αλλάζουν συνεχώς. Καλό είναι όμως να προετοιμαστούμε όλοι γιατί μάλλον έρχεται πολύ σημαντική αλλαγή του καιρού.


ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

Το κρύο που έχει έρθει στη χώρα μας θα εγκατασταθεί και τις επόμενες μέρες μάλιστα αναμένεται η έλευση πολικών αερίων μαζών από τη Ρωσία. Έτσι μέχρι και την Πέμπτη ενδέχεται να επικρατεί πολικό ψύχος στη χώρα μας με χιόνια ως ακόμα και στα πεδινά.

Περιοχές που θα επηρεαστούν πολύ είναι η βόρεια Ελλάδα από τον ισχυρό παγετό, το Αιγαίο από τους θυελλώδεις βοριάδες και η Θεσσαλία, η Εύβοια, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Αττική, η κεντρική, νότια και ανατολική Πελοπόννησος, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

Η ακριβής κατάσταση του καιρού και εάν θα το στρώσει πολύ ή λίγο και σε ποιες ακριβώς περιοχές δεν έχει ξεκαθαρίσει βέβαια ακόμα, αλλά όπως φαίνεται μας περιμένουν δύσκολες μέρες, αλλά και όμορφες μέρες για τους λάτρεις του χιονιού.

ΑΘΗΝΑ

Από την Κυριακή το βράδυ θα αρχίσει να χιονίζει  και σε περιοχές εντός Αθηνών. Τα μοντέλα πρόγνωσης δείχνουν γενικά ασθενείς χιονοπτώσεις στην Αθήνα, που όμως κυρίως προς τα μέσα και τέλη της εβδομάδας θα προκαλέσουν και κατά τόπους μικρή χιονόστρωση. Η πρόγνωση για τη χιονόστρωση και μάλιστα μετά από μέρες είναι παρακινδυνευμένη, οπότε θα υπάρχει ενημέρωση μέσα στη βδομάδα. Πάντως μάλλον έρχονται λευκές μέρες!!

Έτσι από αύριο 27-01-2012 ξεκινάει η πρόγνωση με το εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ας δούμε πιο αναλυτικά:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΣΑΒΒΑΤΟ

Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια και στην Κρήτη με χαμηλές θερμοκρασίες έως 5-7 βαθμούς και ισχυρούς Β ανέμους στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Μικρή ψυχρή εισβολή

ΚΥΡΙΑΚΗ και ΔΕΥΤΕΡΑ

Παρόμοιος καιρός με το Σάββατο, αλλά με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να μειώνονται από την Κυριακή το βράδυ και με χιόνια στα πεδινά μέσα στη Δευτέρα. Πτώση της θερμοκρασίας, που θα φτάνει τους 4-5 βαθμούς και ισχυροί Β-ΒΑ άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Χάρτης Χιονοπτώσεων
Χάρτης Χιονιού ή Βροχής (ή χιονόνερου)
 Εντείνεται η ψυχρή εισβολή
 
ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ

Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια, θερμοκρασίες έως 3-4 βαθμούς και θυελλώδεις Β-ΒΑ άνεμοι έως 9 μποφόρ.

Πολύ κρύο εισβάλει στη χώρα μας

ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ (με επιφύλαξη)

Εδραίωση του κρύου στην κεντρική Ευρώπη και τάση να κινηθεί προς Ισπανία  και Ιταλία, νοτιάδες στη χώρα μας και άνοδος της θερμοκρασίας. Δε θα λείψουν τοπικές βροχοπτώσεις και χιονπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο πάνω από 500-600μ.
 
ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΡΑΓΔΑΙΑΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Από τις 6 Φεβρουρίου κι έπειτα θα αρχίζει να εξασθενεί το κρύο στην Κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, με τη δημιουργία όμως ενός βαρομετρικού χαμηλού που θα μας φέρει κάποιες βροχές. Κάποιο σημαντικό κρύο δε φαίνεται μέχρι τις 13 του μήνα τουλάχιστον.

ΜΕΤΕΩΠΟΡΕΙΑ (Κλικάρετε παρακάτω):

http://forecast.uoa.gr/LINKS/SKIRON/skiron.php?field=zoomrain&lan=en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *