Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Υποχώρηση του κρύου και βροχές απ' το Σάββατο

Το site μας για τον καιρό και όχι μόνο: Stairway.gr

Αποκλειστικά για τον καιρό: giomet.blogspot.com

ΓΕΡΑΚΙ

Παγετός Πέμπτη και Παρασκευή πρωί, αλλά άνοδος της θερμοκρασίας και ΝΔ άνεμοι σταδιακά απ' την Παρασκευή. Βροχές Παρασκευή βράδυ και Σάββατο. Βελτίωση Κυριακή και Δευτέρα έως το βράδυ που αρχίζουν πάλι βροχές μέχρι και την Τετάρτη. Σωτήριες οι βροχές και καλές οι θερμοκρασίες για τις καλλιέργειες.

Αύριο Πέμπτη 19/1/12 θα είναι η τελευταία κρύα μέρα αυτής της κακοκαιρίας, με σταδιακή επικράτηση ΝΔ ανέμων, άνοδο της θερμοκρασίας από την Παρασκευή και βροχές από το Σάββατο.

ΠΕΜΠΤΗ


Κρύο ειδικά το πρωί και παγετός στα ηπειρωτικά. Χιονόνερο ή χιόνι στο κεντρικό Αιγαίο, στην ανατολική Εύβοια και στην Κρήτη. Ασθενείς γενικά Β άνεμοι, αλλά από το βράδυ θα αρχίσουν να στρέφονται σε Δ και αργότερα ΝΔ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά καλός καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, που θα ξεπεράσει τους 10-12 βαθμούς, ΝΔ ανέμους έως 6 μποφόρ και απ' το βράδυ τοπικές ασθενείς βροχές στα δυτικά και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά από το πρωί στα δυτικά και σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα, με καλές θερμοκρασίες έως 12-15 βαθμούς, ΝΔ ανέμους έως 8 μποφόρ και από το μεσημέρι σταδιακά Β με την ίδια ένταση.

ΒΡΟΧΗ
 ΑΝΕΜΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ

Το πρωί βροχές στα ανατολικά αλλά αργότερα βελτιωμένος καιρός σε ολόκληρη την Ελλάδα, με βορειοδυτικούς ανέμους 6-8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση και θερμοκρασίες έως 11-13 βαθμούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και από τη νύχτα στα νοτιοδυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία στροφή των ανέμων σε ΝΔ με ένταση 5-6 μποφόρ και θερμοκρασίες έως 12-14 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, καλές θερμοκρασίες και νοτιάδες. Χιόνια στα ορεινά.

ΠΕΜΠΤΗ

Τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια. Μονοψήφιες τιμές θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές και άνεμοι Β-ΒΔ 5-7 μποφόρ, που αυξάνουν την αίσθηση του ψύχους.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις εμπεριέχουν μεγάλα σφάλματα, οπότε μην τις εμπιστεύεστε και πολύ. Όμως τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν κάποιες βροχές προς στο τέλος του μήνα και κρύο ξεκίνημα του Φλεβάρη με θερμοκρασίες κάτω από 10 βαθμούς και χιόνια πιο χαμηλά. Θα δείξει..

ΜΕΤΕΩΠΟΡΕΙΑ:

http://forecast.uoa.gr/LINKS/SKIRON/skiron.php?field=zoomrain&lan=en


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *