Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Με ισχυρές βροχές τα Θεοφάνεια σε πολλές περιοχές. Το κρύο έρχεται για να κάτσει...

Το site μας: 
stairway.gr

Για τον καιρό: 
giomet.blogspot.com

Όπως είχε αναφερθεί και στην προηγούμενη ανάρτηση, από αύριο Πέμπτη περιμένουμε σταδιακή αλλαγή του καιρού με θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κρύο και χιόνια.

Το βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επηρεάσει κυρίως την Παρασκευή θα είναι αρκετά βαθύ και θα προκαλέσει πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά, στην πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η Αθήνα φαίνεται να δέχεται μικρά ποσά βροχής.

Από Παρασκευή βράδυ τα χιόνια που έπεφταν στα ορεινά θα κατέβουν χαμηλότερα 200-400μ στη βόρεια Ελλάδα και λίγα ψηλότερα στις υπόλοιπες περιοχές, καθώς θα έχουμε στροφή των ανέμων από νοτιάδες σε βοριάδες με ένταση έως 9-10 μποφόρ.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή το Σάββατο, που όμως σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα σταματήσουν το πρωί της Κυριακής.

Το κρύο θα διατηρηθεί και την ερχόμενη βδομάδα με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις κυρίως Τρίτη και Τετάρτη.

ΓΕΡΑΚΙ

Στο χωριό μας υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχή αύριο Πέμπτη, αλλά αρκετό νερό θα έχουμε την Παρασκευή με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας και θυελλώδεις νοτιάδες. Κρύο θα έρθει από το βράδυ της Παρασκευής και ειδικά το Σάββατο με εξαιρετικά ισχυρούς βοριάδες, που ίσως αναστατώσουν την Πάνω Βρύση και τις υπόλοιπες περιοχές που είναι ευάλωτες. Ας ελπίσουμε ότι δε θα ξεριζωθούν δέντρα. Χιόνια θα πέσουν στον Κοσμά με χιονόστρωση πάνω από 10 πόντους, αλλά προς το Σάββατο έως τον Άη Σώστη, όχι όμως με σίγουρη χιονόστρωση λόγω θερμοκρασίας και ανέμου. Το κρύο θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα με λίγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά την Τρίτη και την Τετάρτη.

Καλά Θεοφάνεια!!

Παρακολουθήστε τη μετεωπορεία σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο SKIRON του Πανεπιστημίου Αθηνών:
http://forecast.uoa.gr/LINKS/SKIRON/skiron.php?field=zoomrain&lan=en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *