Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Χιόνια στη Λακωνία ακόμα και στα πεδινά κατά περιόδους

Το site μας για τον καιρό και όχι μόνο: Stairway.gr

Για τον καιρό: giomet.blogspot.com

Γενικώς έρχεται πολύ κρύο με χιόνια ακόμα και στα πεδινά, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Αιγαίου, στην Κρήτη και στην Εύβοια. Ενδεικτικά για την Αθήνα και τη Λακωνία:

ΛΑΚΩΝΙΑ

Πολύ κρύο και ισχυροί βοριάδες και στη Λακωνία με πιθανότητα για χιονόνερο ή χιόνι την Τρίτη μετά το μεσημέρι. Τα χιόνια ίσως κάνουν την εμφάνισή τους, χωρίς χιονόστρωση στη Σπάρτη και στο Γεράκι, αλλά θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από 300-400μ.

Χάρτης χιονοπτώσεων για την Τρίτη το βράδυ στις 20:00 ώρα Ελλάδος. Παρατηρούμε χιόνια και στη Λακωνία, κυρίως στα ορεινά
Την Τετάρτη η πιθανότητα για λίγες χιονοπτώσεις υπάρχει, όμως θα επιμείνουν κυρίως στα βουνά, αν όλα τα προγνωστικά στοιχεία επαληθευθούν. Ο Πάρνωνας φαίνεται να έχει μεγαλύτερη πιθανότητα για χιόνια την Τετάρτη από τον Ταύγετο. Προσοχή στον παγετό μετά την Τετάρτη κυρίως. Πάντως από το τέλος της εβδομάδας η Άνοιξη έρχεται με κέφια για καλό καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας!

ΑΘΗΝΑ

Απότομη η πτώση της θερμοκρασίας από απόψε Καθαρά Δευτέρα το βράδυ σε ολόκληρη την Ελλάδα και στην Αθήνα. Έτσι έως την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα με μονοψήφιες τιμές στα θερμόμετρα και πολύ πετρέλαιο να ρέει στους καυστήρες. Όμως δείχνει να είναι το τελευταίο σοβαρό κρύο, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Αύριο Τρίτη 28/2 θα έχουμε ασθενές χιονόνερο στα παραθαλάσσια και παρασυρόμενες από τον ισχυρό άνεμο νιφάδες ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας κατά περιόδους, κυρίως το πρωί και το βράδυ. Από τα βόρεια προάστια και πάνω (περίπου 250-300μ και πάνω), θα έχουμε και χιονόστρωση.


Χάρτης χιονοπτώσεων για την Τρίτη αργά το βράδυ
Την Τετάρτη τα προγνωστικά μοντέλα τείνουν να δείχνουν εξασθένιση των φαινομένων και περιορισμό τους στα ανατολικά.
Ωστόσο η χιονόστρωση σε περιοχές του κέντρου θα είναι δύσκολη, μόνο στα αυτοκίνητα και στα φυτά φαίνεται να υπάρχει πιθανότητα να το πιάνει σε συνοικίες κυρίως που γειτνιάζουν με τους ορεινούς όγκους. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από την Τετάρτη το βράδυ, την Πέμπτη θα επιμείνει λίγο ακόμα το κρύο, αλλά από Παρασκευή ο καιρός φοράει τα ανοιξιάτικά του σταδιακά.


ΜΕΤΕΩΠΟΡΕΙΑ (Κλικάρετε παρακάτω):

http://forecast.uoa.gr/LINKS/SKIRON/skiron.php?field=zoomrain&lan=en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *