Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

21/2 Ισχυρές βροχές κυρίως στα νότια

Το site μας για τον καιρό και όχι μόνο: Stairway.gr

Για τον καιρό: giomet.blogspot.com
ΑΘΗΝΑ

Αύριο Τετάρτη ασθενείς βροχές είναι πιθανές στην Αττική με Α ανέμους 5-6 μποφόρ και τη θερμοκρασία σε καλά επίπεδα 10-15 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη ίσως να έχουμε κάποια μπόρα για λίγο, αλλά από Παρασκευή ο καιρός θα μοιάζει Ανοιξιάτικος. Από Κυριακή βράδυ βέβαια θα έρθει λίγο κρύο, που θα είναι εντονότερο την Καθαρή Δευτέρα με πιθανότητα για ασθενείς ψιχάλες, χωρίς όμως να εμποδίζουν ιδιαίτερα τους χαρταετούς.

ΛΑΚΩΝΙΑ


Βροχές και ίσως καταιγίδες θα έχουμε Τετάρτη και Πέμπτη στη Λακωνία με διαρκεια και ένταση στα φαινόμενα, που ίσως δημιουργήσουν τοπικά προβλήματα. Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 1200μ περίπου στον Πάρνωνα και στον Ταύγετο. Οι άνεμοι τοπικά θα είναι ισχυροί ειδικά στα μέρη που το πιάνει ο ανατολικός. Από Πέμπτη βράδυ βελτίωση και μέχρι την Κυριακή καλός καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας που θα φθάσει έως 18-19 βαθμούς. Από Κυριακή περιμένουμε λίγες ασθενείς βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, αλλά οι χαρταετοί και τα αερόστατα φαίνεται να στολίζουν το Λακωνικό ουρανό χωρίς προβλήματα.


ΓΕΡΑΚΙ


Στο χωριό μας ισχύει η πρόγνωση για τη Λακωνία, δηλαδή περιμένουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες το ερχόμενο διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη με χιόνια στον Πάρνωνα και οριακά μέσα στον Κοσμά. Οι ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι θα είναι ιδιαίτερα ισχυροί στο Γεράκι ειδικά στις γειτονιές που κοιτάζουν πτος το Κάστρο. Προσοχή για ζημιές από τα έντονα μπουρίνια λοιπόν. Η βελτίωση του καιρού από την Παρασκευή ουσιαστικά δε θα κρατήσει πολύ καθώς από την Κυριακή θα έχουμε λίγες ασθενείς βροχές και την Καθαρή Δευτέρα μικρή πιθανότητα για ψιχάλα, αλλά όμως κρύο και βοριαδάκι. Οι αρχές του Μάρτη (2-5 Μαρτίου) μάλλον κρύβουν κρύο, οπότε η σωστή προετοιμασία θα προλάβει τα χειρότερα στα δέντρα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠΕΜΠΤΗ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νότια με χιόνια στα ορεινά. Καλές θερμοκρασίες εκεί που θα έχει ηλιοφάνεια και ψυχρό καιρό εκεί που θα βρέχει με νοτιάδες και ανατολικούς τοπικά έως 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο. Προσοχή στη νότια Πελοπόννησο γιατί οι βροχές θα είναι έντονες κατά διαστήματα.

 ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΑΚΙ



 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΣΑΒΒΑΤΟ

Καθαρίζει ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, έως και 19-20 βαθμούς στα νότια και γενικά ελαφρύ βοριαδάκι έως 5 μποφόρ.
ΚΥΡΙΑΚΗ και ΔΕΥΤΕΡΑ


Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Το βοριαδάκι θα ενταθεί και η θερμοκρασία θα είναι σε χαμηλά επίπεδα την Καθαρή Δευτέρα με ασθενείς βροχές, που δε φαίνεται να εμποδίζουν τα Κούλουμα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Καλές θερμοκρασίες για το τέλος του μήνα, αλλά ο Μάρτης φαίνεται να μπαίνει με διαθέσεις όπως πέρυσι...να ασπρίσει τα βουνά και όχι μόνο! Θα δείξει..

ΜΕΤΕΩΠΟΡΕΙΑ (Κλικάρετε παρακάτω):

http://forecast.uoa.gr/LINKS/SKIRON/skiron.php?field=zoomrain&lan=en


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *