Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ο καιρός τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα

Το site μας για τον καιρό και όχι μόνο: Stairway.gr

Για τον καιρό: giomet.blogspot.com

ΓΕΡΑΚΙ

Λίγες βροχές την Κυριακή το βράδυ μετά από το ζεστό διήμερο Παρασκευή-Σάββατο. Η παρέλαση των αρμάτων δε θα χει πρόβλημα. Οι χαρταετοί θα σπάσουν τις καλούμπες από το βοριά 8-9 μποφόρ, αλλά οι  βροχές κατά διαστήματα και το κρύο ίσως αποτρέψουν πολλούς να πάνε στα Δοντάκια. Η Τρίτη πολύ κρύα μέρα με πιθανότητα για νιφάδες τουλάχιστον στον Πάρνωνα...

ΑΘΗΝΑ

Βροχές από Απόκριες το βράδυ. Καθαρά Δευτέρα κρύο και βροχές κατά διαστήματα. Πιθανότητα για νιφάδες και μέσα στην πόλη από αργά το βράδυ. Κρύα η Τρίτη με χιόνια πολύ χαμηλά.

ΛΑΚΩΝΙΑ

Μετά τη σύντομη Άνοιξη, από Κυριακή Απόκρεων το βράδυ αρχίζουν ασθενείς βροχές και χιόνια στα ορεινά. Μουντός καιρός την Καθαρά Δευτέρα με λίγα ανοίγματα και κρύο. Μικρή πιθανότητα για χιόνια όχι μόνο στα ορεινά αλλά και πιο χαμηλά την Τρίτη.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Πολύ καλός καιρός με θερμοκρασίες έως 19-20 βαθμούς και ασθενείς ΒΔ ανέμους. Θα μυρίσει Άνοιξη...αν θέλετε πετάξτε χαρταετό γιατί μετά αλλά ζει το σκηνικό.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩΝ

Αρχικά παρόμοιος καιρός με το Σάββατο, αλλά με στροφή των ανέμων σε ΝΔ στα νότια και σταδιακά βοριοδυτικούς στη βόρεια Ελλάδα, συννεφιά και τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το βράδυ σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Οριακά αν θα ψιχαλήσει στην Πάτρα το απόγευμα της παρέλασης των αρμάτων. Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο. Χιόνια στα ορεινά με υψόμετρα πάνω από 1000-1400μ, αλλά συνεχώς θα μειώνονται και κυρίως στη βόρεια Ελλάδα θα έχουμε χιόνι και μέσα σε πόλεις.

Χάρτης βροχής για την Κυριακή των Απόκρεων νωρίς το βράδυ

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Βαρύς καιρός με βροχές κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τοπικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές με υψόμετρα πάνω από 300-400μ στη βόρεια, 600-700μ στην κεντρική και 800-900μ στη νότια. Όσο θα πλησιάζει το βράδυ τα υψόμετρα θα μειώνονται και προς την Τρίτη δεν αποκλείεται να δουν νιφάδες περιοχές πεδινές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά και από ενδεικτικά στην Αθήνα από τους 19-20 βαθμούς του Σαββάτου θα έχουμε γύρω στους 4-5 βαθμούς την Καθαρά Δευτέρα το βράδυ. Οι άνεμοι θα τρυπάνε το κόκκαλο, καθώς θα είναι βορειοανατολικοί έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Έτσι θα επηρεάσει για ακόμα μία φορά φέτος το Aegean Snow Effect και θα έχουμε χιόνια στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου σε χαμηλά υψόμετρα. Όχι χιονόστρωση στα πεδινά αλλά νιφάδες από Καθαρά Δευτέρα βράδυ μπορεί να έχουμε και στην Αθήνα.

Χάρτης βροχής για την Καθαρά Δευτέρα το πρωί
ΤΡΙΤΗ

Λευκή Τρίτη για μερικές περιοχές, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στην Αθήνα έως και τα βόρεια προάστια θα έχουμε νιφάδες, αλλά από κει και πάνω το τοπίο θα είναι λευκό για άλλη μια φορά φέτος. Να θυμίσω ότι πέρυσι Καθαρά Δευτέρα και Τρίτη (7 και 8 Μαρτίου) είχε ξαναχιονίσει με παρόμοιο τρόπο και στην Αθήνα και μάλιστα το είχε πιάσει και σε περιοχές μέσα στην πόλη 1-2 εκατοστά (Πανόρμου, Γαλάτσι κ.α). Θα έχουμε κάτι τέτοιο και φέτος...? Θα δείξει. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και μια μικρή μεταβολή μπορεί να τα καταστρέψει όλα. Πάντως η γενικότερη μεταβολή του καιρού από την Κυριακή των Απόκρεων θεωρείται βέβαιη.

Μέγιστο ψυχρής εισβολή την Τρίτη το πρωί

ΜΕΤΕΩΠΟΡΕΙΑ (Κλικάρετε παρακάτω):

http://forecast.uoa.gr/LINKS/SKIRON/skiron.php?field=zoomrain&lan=en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *