Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Επιτέλους Βροχές !

Ενημερωθείτε:  http://stairway.gr/
Χάρτες και προγνώσεις καιρού: http://giomet.blogspot.com/

Μετά την ανομβρία των τελευταίων εβδομάδων, ο καιρός είπε να αλλάξει με νοτιάδες και βροχές κυρίως στα δυτικά από απόψε Κυριακή 4/12. Σταδιακά από αύριο τα φαινόμενα θα επηρεάζουν και τα νοτιοδυτικά.

Την Τρίτη οι βροχές θα επεκταθούν και στον κεντρικό κορμό της χώρας, περνώντας την Τετάρτη και στα ανατολικά, με τάση να εξασθενήσουν στα βορειοδυτικά.  Η Αθήνα δε θα έχει αξιόλογες βροχές, μόνο κάποια ψιχάλα έως μέτρια βροχόπτωση την Τετάρτη.

ΓΕΡΑΚΙ

Στο χωριό μας και γεινκώς στη Λακωνία θα έχουμε βροχές τις επόμενες μέρες. Τα δυτικά της Λακωνίας θα έχουν περισσότερες, όμως και στο Γεράκι θα βρέξει. Η ποσότητα στο χωριό μας θα είναι αρκετή ώστε να αναζωογονήσει τα δέντρα και να βοηθήσει τον τόπο να πάρει τα πάνω του ξανά. Βροχές θα ξαναέχουμε από την επόμενη Κυριακή 12/12 και μετά, αλλά με επιφύλαξη γιατί έχουμε μέρες μπροστά μας. Η θερμοκρασία θα είναι καλή, αφού θα έχουμε νοτιάδες και οι άνεμοι θα είναι μέτριοι έως ισχυροί ειδικά την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη το πρωί, χωρίς να προκαλέσουν προβλήματα.

Εδώ φαίνεται το βαρομετρικό χαμηλό με το ψυχρό μέτωπο που θα μας επηρεάσει κυρίως το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη.
 Οι βροχές θα είναι έντονες κυρίως στα δυτικά και νοτιοδυτικά από την Τρίτη το απόγευμα έως την Τετάρτη το μεσημέρι.

  Όλες αυτές τις μέρες θα έχουμε ενίσχυση των νοτιοδυτικών ανέμων με ριπές 7-8 μποφόρ και μέσα στην Τετάρτη θα έχουμε στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς με αμείωτη ένταση.

Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι το πρωί της Τετάρτης θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ κυρίως στη νότια Λακωνία, στη δυτική Κρήτη και στις δυτικές Κυκλάδες.
 Από το απόγευμα της Τετάρτης αναλαμβάνουν οι βοριάδες με μεγάλη ένταση στο βορειο Αιγαίο 7-8 μποφόρ, στο Ιόνιο και στη βόρεια Κρήτη. Από την Πέμπτη όμως θα εξασθενίσουν.

Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της και θα κάνει την εμφάνισή της και η ομίχλη σε μερικές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Από την Πέμπτη θα έχουμε στα βελτίωση του καιρού με πιθανότητα βροχών από την επόμενη Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *