Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Κρύα τα Χριστούγεννα! Πιο κρύα η Πρωτοχρονιά?

Το site μας: http://www.stairway.gr/

Για να...περνάτε τον καιρό σας: http://giomet.blogspot.com/

Τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μας βρουν απροετοίμαστους και να δημιουργήσουν προβλήματα. Όμως οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ωραίο να συνοδεύονται από κρύο και χιόνια, κάτι που στη χώρα μας δε συνηθίζεται.

Αύριο Παραμονή των Χριστουγέννων θα έχουμε παγετό ειδικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, χαμηλές θερμοκρασίες, που στις περισσότερες περιοχές δε θα ξεπεράσει τους 10-11 βαθμούς, βοριοανατολικούς ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και κάποια τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά προσήνεμα.

Παρόμοιο σκηνικό θα έχουμε και τα Χριστούγεννα, όμως από το βράδυ και απ' τα δυτικά θα έχουμε βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας. Η Πελοπόννησος είναι η περιοχή, που θα έχει τα περισσότερα φαινόμενα την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα, με χιονοπτώσεις ακόμα και πάνω απ' τα 500-700μ.


Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί αυτός ο καιρός με επιμονή στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα. Μέχρι και την Τρίτη θα σημειώνεται χιονόνερο ή χιόνι στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Στις παραθαλάσσιες περιοχές θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές στις προαναφερθείσες περιοχές.

 Από Παρασκευή αναμένεται πιθανή επιδείνωση του καιρού και απ' το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς έρχεται πιο πολύ κρύο και χιόνια ακόμα πιο χαμηλά. Όμως έχουμε μέρες ακόμα και οι προγνώσεις μπορεί να αλλάξουν εντελώς. Να παρακολουθείτε τις επόμενες προγνώσεις για την Πρωτοχρονιά, που κρύβουν ενδιαφέρον όπως φαίνεται..

ΓΕΡΑΚΙ

Το χωριό μας είχε αρκετές βροχές, κρύο και χιόνια στον Πάρνωνα. Οι συνθήκες είναι άκρως χειμωνιάτικες, με τον κλασικό βορειοανατολικό άνεμο, που "καναλίζει" στα στενά ανοίγματα του Πάρνωνα και αυξάνει την έντασή του, να παγώνει την ανάσα των κατοίκων. Τα σύννεφα έχουνε σχηματίσει στεφάνι πάνω από το βουνό μας, λόγω του ανέμου που προκαλεί άνοδο του αέρα στην ανατολική πλευρά του βουνού, την ψύξη του και τη συμπύκνωση υδρατμών, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται αυτά τα παχιά νέφη πάνω από τις κορφές του Πάρνωνα. Τα νέφη αυτά μπλοκάρονται λόγω της ιδιαίτερης αέριας κυκλοφορίας πάνω από την οροσειρά του Πάρνωνα και στολίζουν τον τόπο μας με λευκό στεφάνι. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε τοπικά παγετό λόγω της ξαστεριάς, κυρίως τις μέρες που δε θα έχουμε σύννεφα και άνεμο. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνι πάνω από τα 800μ θα σημειωθούν κυρίως από την Κυριακή το βράδυ έως την Τετάρτη το πρωί, κατά περιόδους και με ασθενή γενικά ένταση. Η πρωτοχρονιά ίσως να είναι λευκή με πολύ κρύο, αλλά οι μέρες είναι πολλές ακόμα για ασφαλή πρόγνωση. Θα ενημερωθείτε σύντομα για τις εξελίξεις του καιρού..

Δείτε το video με τη μετεωπορεία σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης SKIRON του Πανεπιστημίου Αθηνών:

http://forecast.uoa.gr/LINKS/SKIRON/skiron.php?field=zoomrain&lan=en





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *