Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ήπιος καιρός αυτή τη βδομάδα, αλλά με βροχές από τα Νικολοβάρβαρα !

Η ανομβρία των τελευταίων εβδομάδων μας έχει εντυπωσιάσει, καθώς αυτή η εποχή χαρακτηρίζεται από πολλές βροχές και νοτιάδες, ενώ φέτος είχαμε ελάχιστες ή καθόλου βροχές και βοριάδες.

Έτσι θα συνεχιστεί ο καιρός κι αυτή την εβδομάδα, με ενίσχυση των βορείων ανέμων την Τρίτη έως 7 μποφόρ, μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, κάποιες συννεφιές μεσοβδόμαδα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο, επειδή οι άνεμοι θα γίνουν νοτιοδυτικοί. Αυτό είναι το "κλειδί" για την αλλαγή!

Ενίσχυση των βοριάδων την Τρίτη
 Από την ερχόμενη Κυριακή 4/12 το βράδυ, βαρομετρικό χαμηλό νότια της Ιταλίας θα αρχίσει να βαθαίνει και να κινείται ανατολικά, επηρεάζοντας σταδιακά τη χώρα μας από τις 5-6/12 με κάποιες βροχές. Λεπτομέρειες θα παρακολουθήσετε στο τέλος της βδομάδας. Η ανομβρία θα σημάνει το τέλος της :)

ΓΕΡΑΚΙ

Το όμορφο χωριό μας είναι από τους καλύτερους τόπους διαβίωσης στον κόσμο. Με λίγη υγρασία, ισχυρούς ανέμους, μέτριες βροχές, χιόνια στα βουνά και καλές θερμοκρασίες. Όμως τελευταία η γενικότερη κατάσταση - οικονομική και μετεωρολογική- στην Ευρώπη, δεν το ευνοεί. Όμως τα νέα είναι καλά, καθώς κλασικά από τα Νικολοβάρβαρα όπως έλεγαν και λένε οι παππούδες μας, ο καιρός θα αλλάξει. Θα έρθουν σταδιακά βροχές και αργότερα κρύο και κάποια χιόνια στα ψηλά. Να παρακολουθείτε όμως τις επόμενες προγνώσεις γιατί έχουμε μέρες μπροστά μας και τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν λίγο. Υπομονή λοιπόν..

Βαρομετρικό χαμηλό στα νότια της Ιταλίας (Τ)
 

Βροχές την άλλη Τρίτη 6/12


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *