Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Βροχές Παρασκευή και Σάββατο. Με κρύο η Πρωτοχρονιά !

Για τον καιρό και όχι μόνο:
stairway.gr

giomet.blogspot.com

Αλλαγή του καιρού θα έχουμε από απόψε το βράδυ 29/12, με βροχές κυρίως στα δυτικά, νότια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές δε θα έχουμε πολλές βροχές, όμως ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και "μουντός".

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, αρχικά από νότιες διευθύνσεις και μετά από το Σάββατο το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 6-8 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο Παρασκευή και Σάββατο και θα φτάσει έως 15-16 βαθμούς, αλλά από το Σάββατο το βράδυ θα σημείωσει πτώση και την Πρωτοχρονιά δε θα ξεπερνά τους 11-12 βαθμούς.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν την Παρασκευή και θα ενισχυθούν το Σάββατο ειδικά μετά το μεσημέρι, έως να σταματήσουν από αργά το βράδυ του Σαββάτου, που είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ίσως αποτελέσει εμπόδιο στις μετακινήσεις.

Η Πρωτοχρονιά όμως αν εξαιρέσουμε τη νότια Εύβοια και την Κρήτη, θα χαρακτηρίζεται από καλό καιρό με λίγα σύννεφα και ήλιο, αλλά αρκετό κρύο.

Μέχρι την Πέμπτη 5/1/2012 ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με κρύο τη νύχτα, παγετό σε κάποιες ηπειρωτικές περιοχές και άνοδο της θερμοκρασίας το μεσημέρι έως τους 15 περίπου βαθμούς.

Από την Πέμπτη όμως φαίνεται να έρχονται βροχές και κρύα. Θα ενημερωθείτε τις επόμενες μέρες σχετικά με τη νέα αλλαγή του καιρού πριν τα Θεοφάνεια.

ΓΕΡΑΚΙ

Βροχές θα έχουμε και στο χωριό μας Παρασκευή και Σάββατο, με πιθανή καταιγίδα το βράδυ του Σαββάτου. Κρύο, ασθενή βροχή και χιόνια στον Κοσμά θα έχουμε την Κυριακή το πρωί, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και θα μείνει το κρύο. Οι άνεμοι αρχικά νοτιάδες, με μέτρια ένταση, αλλά από το βράδυ του Σαββάτου βοριάδες, οι οποίοι θα είναι ισχυροί στο Γεράκι. Μέχρι και την τετάρτη θα έχουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα παγετού το πρωί. Από την Πέμπτη έρχονται βροχές και κρύο. Τα Θεοφάνεια φαίνεται να έχουμε βαρύ καιρό με χιόνια στον Πάρνωνα πάνω από τον Άγιο Σώστη, βροχές στον κάμπο και ισχυρούς ανέμους. Θα ενημερωθείτε σύντομα για τις ραγδαίες εξελίξεις του καιρού.


Παρακολουθήστε τη μετεωπορεία σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο SKIRON του Πανεπιστημίου Αθηνών: http://forecast.uoa.gr/LINKS/SKIRON/skiron.php?field=zoomrain&lan=en

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *