Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Κρύα Εβδομάδα

Ενημερωθείτε στη σελίδα μας: http://www.stairway.gr/
       και στο blog για τον καιρό: http://giomet.blogspot.com/


ΓΕΡΑΚΙ


Στο χωριό μας ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από τους πολύ έντονες βοριάδες, που τοπικά θα περιέχουν έντονες ριπές με κίνδυνο κάποιες ελιές κυρίως καλαμών να πέσουν, κάποια δέντρα να τραυματιστούν και το κρύο να είναι πολύ έντονο. Όμως τα φαινόμενα θα είναι λιγοστά, αυτό που λέμε θα "σιριμιτάει", τη Δευτέρα έως το πρωί της Τρίτης και λίγο χιόνι θα πέσει στον Πάρνωνα πάνω από τα 900μ, αλλά είναι αβέβαιο αν θα το πιάσει με τέτοιον άνεμο. Από την Τετάρτη θα έχουμε μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, εξασθένιση του βοριά και εμφάνιση του ήλιου μέσα από μικρά διερχόμενα σύννεφα. Την Πέμπτη θα έχουμε μια επαναφορά του βοριά και του κρύου, αλλά από το Σάββατο ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αξιόλογες βροχές δεν αναμένονται σύντομα, ας ελπίσουμε όμως ότι τα πράγματα θα αλλάξουν σύντομα, γιατί το φετινό Φθινόπωρο ήταν πολύ άνυδρο.

ΓΕΝΙΚΗ  ΠΡΟΓΝΩΣΗ


Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Θεσσαλία, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα συνεχιστούν με σταδιακή εξασθένιση από την Τρίτη.

Χάρτης υετού ανά εξάωρο για τη Δευτέρα το μεσημέρι
Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά πάνω από 900-1000μ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων και του μικρού μεγέθους των νιφάδων είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί στα βουνά τοπική και περιορισμένη χιονόστρωση.

 Οι βοριάδες θα φθάσουν τοπικά τα 10 μποφόρ στο Αιγαίο με αποτέλεσμα το ύψος των κυμάτων στο βόρειο Αιγαίο να ξεπεράσει τα 6μ.

Χάρτης κυματισμού για τη Δευτέρα το πρωί

Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 11-12 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές, το βράδυ και νωρίς το πρωί όμως θα είναι αρκετά χαμηλή, γεγονός που στη βόρεια κυρίως Ελλάδα θα ευνοήσει το σχηματισμό παγετού.

 Την Τετάρτη αναμένεται μικρή εξασθένιση των βοριάδων, που θα φθάνουν τα 7 μποφόρ το Αιγαίο και το κρύο την ημέρα θα υποχωρήσει λίγο.

Την Πέμπτη θα έχουμε ξανά μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ουσιαστική άνοδο θα περιμένουμε από το Σάββατο.

Ξανάρχεται λίγο κρύο την Πέμπτη

Φαινόμενα όμως από την Τετάρτη και μετά θα έχουμε πολύ τοπικά και ασθενή, που μόνο στην Κρήτη θα είναι μέτριου χαρακτήρα και θα συνοδεύονται από χιονοπτώσεις πάνω από 1400μ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *