Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ από το Σάββατο


Για να περνάτε...τον καιρό σας:

http://giomet.blogspot.com/

http://www.stairway.gr/en/14/KAIROS/


Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός με τοπικές συννεφιές, κάποιες βροχοπτώσεις στα βόρεια και αμετάβλητη θερμοκρασία.

Από την Παρασκευή όμως οι βροχές στα βόρεια θα ενταθούν, θα επεκταθούν στα κεντρικά και ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα ρίξουν τη θερμοκρασία από Βορρά προς Νότο. Οι βροχές θα επεκταθούν και στα νότια μέσα στο Σαββατοκύριακο και από το Σάββατο θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία μέχρι σταδιακά τη Δευτέρα να φτάσει σε μονοψήφιες τιμές σε βόρεια και κεντρικά και λίγο πάνω από 10 βαθμούς στα νότια παραθαλάσσια τμήματα και στα νησιά.

Χάρτης βροχής για την Παρασκευή το βράδυ
Είναι εμφανής η ψυχρή εισβολή με πράσινο και γαλάζιο χρώμα

Χάρτης βροχής για την Κυριακή το βράδυ
Έτσι, ειδικά στα ανατολικά και νότια το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα θα χιονίσει πάνω από 800μ στα νότια, 600μ στα κεντρικά και 500μ στα βόρεια.

Χάρτης χιονιού για την Κυριακή το βράδυ

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι κατά τόπους στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κι έτσι η αίσθηση του κρύου τοπικά θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Πεδίο ανέμων με εντάσεις στο Αιγαίο έως 25 m/s


Από την Τρίτη θα έχουμε σταδιακή βελτίωση του καιρού και παράλληλα μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.


Να τονίσω εδώ ότι χρειάζεται προσοχή στις καλλιέργειες αυτή την εποχή σε περιοχές που θα χιονίσει ή είναι ευάλωτες σε παγετό.

Παρόλα αυτά ακόμα και το πρωί της Τρίτης που φαίνεται να βελτιώνεται ο καιρός γεγονός που ευνοεί το σχηματισμό πάχνης, οι τοπικές συννεφιές και οι άνεμοι μάλλον θα εμποδίσουν το σχηματισμό παγετού, τουλάχιστον σε ένταση που να είναι επικίνδυνος για τους καρπούς.

ΓΕΡΑΚΙ

Στο όμορφο χωριό μας οι μετεωρολογικές συνθήκες μέχρι το Σάββατο θα είναι πολύ καλές, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν οι άνεμοι από τον Πάρνωνα, που ειδικά στην επάνω βρύση θα είναι αρκετά ισχυροί και θα προκαλέσουν έντονη αίσθηση του ψύχους.

Οι βροχές θα είναι λίγες με κάποια πιθανότητα την Παρασκευή  και την Κυριακή το βράδυ. Μάλιστα μετά το μεσημέρι της Κυριακής υπάρχει μικρή πιθανότητα να ρίξει λίγο χιόνι στον Ταΰγετο και στον Πάρνωνα. Υπολογίζω τη Δευτέρα το πρωί να χουν φτάσει τα χιόνια με μορφή πασπαλίσματος κοντά στον Άγιο Σώστη στο δρόμο προς Κοσμά, στην Καρίστα και στην Καλλιθέα, αλλά με πολλές επιφυλάξεις γιατί οι τοπικές προγνώσεις περιέχουν μεγάλο σφάλμα.

Από τη Δευτέρα το απόγευμα θα αρχίζει να ανοίγει ο καιρός, με "στεφάνι" νεφών όμως στον Πάρνωνα λόγω του βορειοανατολικού ρεύματος. Την Τρίτη υπάρχει μια πιθανότητα για πάγο, αλλά κάποια σύννεφα και ο βοριάς εκτιμώ πως θα τον εμποδίσουν να σχηματιστεί ή να είναι έντονος. Επιπλέον, από Τετάρτη φαίνεται η θερμοκρασία να επανέρχεται σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα.

 Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να γλιτώνουν οι ελιές από το κρύο και μάλιστα μετά τις 18 Νοέμβρη να έρχονται βροχές, που θα βοηθήσουν τον καρπό να φουσκώσει.

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις του καιρού στις σελίδες:

http://giomet.blogspot.com/

http://www.stairway.gr/en/14/KAIROS/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *