Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κρύο το βράδυ, μικρή άνοδος το μεσημέρι

Επισκεφθείτε μας: http://www.stairway.gr/
                              http://giomet.blogspot.com/

Μετά την έλευση του πρώιμου χειμώνα, θα επικρατήσουν στη χώρα μας πολύ καλές συνθήκες, με χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως μονοψήφιες το βράδυ και νωρίς το πρωί, αλλά μικρή άνοδο το μεσημέρι με τάση να ξεπεράσει τους 15-16 βαθμούς.

Κάποιες συννεφιές με πιθανότητα για ασθενείς ψιχάλες στην Αττική, στη Βοιωτία και στην Κρήτη, καθώς και το ελαφρύ βοριαδάκι θα πλαισιώσουν ένα όμορφο φθινοπωρινό σκηνικό.

Βροχές φαίνεται να έρχονται από τα δυτικά την Τρίτη 22/11 και να συνεχίζονται ολόκληρη την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς αρχίζουν οι νοτιάδες και ο καιρός θα γλυκάνει με παράλληλη άνοδο της θερμοκρασίας, τουλάχιστον ως προς τις ελάχιστες τιμές. Θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στη Μακεδονία και στα κεντρικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας.

ΓΕΡΑΚΙ


Μετά το δυνατό βοριά, το πολύ κρύο, τις λίγες ψιχάλες και το πασπάλισμα στον Κοσμά, έρχονται πολύ καλές μέρες με ηλιοφάνεια, λίγα σύννεφα που για λίγο ίσως να πυκνώνουν, όμως δε θα δώσουν φαινόμενα. Νωρίς το πρωί οριακά δε θα σημειώνεται πάγος στις ευάλωτες περιοχές, καθώς η θερμοκρασία του εδάφους θα φλερτάρει με τιμές λίγο πάνω από το μηδέν. Οι ελιές είναι λίγο πράσινες και ζαρωμένες και άλλες έχουν πέσει λόγω του βοριά, όμως τα νέα είναι ενθαρρυντικά, καθώς από την Τρίτη 22/11 το απόγευμα θα μας επηρεάσει βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά. Έτσι η ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει κάποιες βροχές και στο χωριό μας, που τις έχει τόσο ανάγκη. Την ένταση και τη διάρκεια δε μπορούμε να τη γνωρίζουμε επακριβώς από τώρα, αλλά απ' ό,τι φαίνεται θα είναι ποτιστικές και δε θα περιοριστούν μόνο στις μέρες Τρίτη και Τετάρτη. Η παράλληλη στροφή των ανέμων σε νοτιοανατολικούς και νότιους θα κάνει τον καιρό πιο υγρό, συννεφιασμένο και φθινοπωρινό, καθώς και τη θερμική αίσθηση πιο καλή.

Χάρτης βροχής για την Τετάρτη 23/11


Χάρτες 500hPa και επιφανείας, που δείχνουν το βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επηρεάσει από την Τρίτη 22/11.


 Άντε να δούμε...γιατί η ανομβρία ήταν καταστροφική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *