Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές

Επισκεφθείτε μας:

http://stairway.gr/

http://giomet.blogspot.com/

Ο καιρός αυτής της εβδομάδας θα χαρακτηρίζεται από συννεφιά, αυξημένη σχετική υγρασία κυρίως το βράδυ και νωρίς το πρωί και ασθενείς γενικά ανέμους, που όμως το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο. Επιπλέον, θα έχουμε μικρές αυξομειώσεις στη θερμοκρασία με ουσιαστική πτώση την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα επανέλθει όμως στα σημερινά επίπεδα. Αξιοσημείωτη θα είναι η  μυρωδιά καπνού απ' τα τζάκια και άλλους ρύπους ειδικά στις πόλεις.

Παρατηρούμε κάποια ψυχρή αέρια μάζα να φθάνει στα σύνορά μας νωρίς την Παρασκευή


 Λίγες βροχές περιμένουμε στα δυτικά και προς το τέλος της εβδομάδας και στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης Ελλάδας. Κατά τόπους θα έχουμε έντονες βροχές, αλλά θα περιοριστούν στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, χωρίς να φτάσουν με την ίδια δεινότητα και στις άλλες περιοχές.

Η ανομβρία δυστυχώς συνεχίζεται, ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα γρήγορα θα αλλάξουν, γιατί οι καλλιέργειες τα 'χουν βρει "σκούρα".

ΓΕΡΑΚΙ

Στο χωριό μας η έλλειψη νερού αυτή την εποχή έχει δημιουργήσει προβλήματα στις ελιές και αναγκάζουν τους καλλιεργητές να ποτίσουν τα χωράφια με νερό από τις γεωτρήσεις.
Η συννεφιά που θα έρθει από αύριο και η υγρασία δε θα είναι αρκετές για τη δημιουργία βροχής, παρά μόνο κάποιας ψιχάλας κατά περιόδους. Προς το τέλος της εβδομάδας όμως, ενδέχεται να βρέξει περισσότερο. Παρόλα αυτά χρειάζεται πιο πολύ νερό, το οποίο ελπίζουμε να μας το φέρει ο Δεκέμβρης. Η θερμοκρασία λόγω της συννεφιάς, που συγκρατεί την εκπεμπόμενη υπέρυθρη ακτινοβολία από το έδαφος, θα ανέβει το βράδυ και νωρίς το πρωί, αλλά θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη το μεσημέρι την Τετάρτη και το Σαββατοκύριακο, ενώ θα υποχωρήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς έως μέτριοι αρχικά ανατολικοί και μετά βορειοανατολικοί, δε θα προκαλέσουν προβλήματα. Παρόλα αυτά ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων θα έχουμε την Πέμπτη και την Παρασκευή με αποτέλεσμα η αίσθηση του κρύου να είναι έντονη.

Βλέπουμε βροχές κυρίως στα δυτικά την Τετάρτη το απόγευμα


Οι βροχές το Σάββατο φαίνεται να επηρεάζουν και άλλες περιοχές εκτός από τα δυτικά

O γνωστός μετεωρολόγος της ΕΜΥ κ. Ζιακόπουλος έγραψε στο freemeteo:
  "Στην τυχαία ανομβρία, όπως άλλωστε το λέει και ο χαρακτηρισμός της, δεν υπάρχει περιοδικότητα. Κάποιες μελέτες που έγιναν παλαιότερα με βάση τα βροχομετρικά στοιχεία της Αθήνας έδειξαν ότι στα άνομβρα χρόνια υπήρχε περιοδικότητα που ανάλογα με τον ερευνητή κυμαινόταν από 11 έως 13,5 χρόνια (ο αείμνηστος καθηγητής Ηλίας Μαριολόπουλος είχε βρει και περιοδικότητα 34,5 χρόνων), αλλά η εικόνα δεν είναι αρκετά σαφής. Όπως και να έχουν τα πράγματα, το φαινόμενο της τυχαίας ανομβρίας δεν είναι καινούργιο. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι αντιμετώπιζαν τα ίδια προβλήματα, όπως δείχνουν οι πολλοί βωμοί του Ομβρίου Διός στον οποίο κατέφευγαν για βοήθεια. Ο Ηρόδοτος αναφέρει περίπτωση που στη Θήρα δεν έβρεξε 7 συνεχή χρόνια". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *