Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Γεράκι ήταν γεμάτη μουσική, απ' το πρωί ως το βράδι.
Πρωί πρωί τα μκρά παιδιά με τα τριγωνάκια τους, έψελναν τα κάλαντα από σπίτι σε σπίτι: "Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, ψιλή μου δέντρο-λιβανιά..." έλεγαν μελωδικά, ενώ ευγενικά δεχόμενα τα κεράσματα και μαζεύοντας το χαρτζιλίκι τους ευχόντουσαν "Χρόνια Πολλά ". Προς το μεσημέρι, τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά της Φιλαρμονικής με το δάσκαλό τους. Τα τύμπανα, τα σαξόφωνα και οι τρομπέτες ηχούσαν μεγαλόπρεπα στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες, παίζοντας τον ίδιο σκοπό.
Το βράδι, στην πλατεία ο κόσμος συγκεντρώθηκε να ακούσει τραγούδια και να ευχηθεί Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, μαθητές, αλλά και μέλη του νεανικού συγκροτήματος "Διαπασών", με τις μελωδικές τους φωνές και με τη συνοδεία του μπουζουκιού και της κιθάρας, τραγούδησαν τα κάλαντα, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, αλλά και άλλα αγαπημένα τραγούδια, για περισσότερες από 2 ώρες. Ο Σύλλογος προσέφερε τα πατροπαράδοτα μελομακάρονα και κουραμπιέδες στον κόσμο, ενώ ο Άγιος Βασίλης έδινε καραμέλες και σοκολάτες στα μικρά παιδιά.
Ο αποχωρών δήμαρχος Γερονθρών, κος Φίλιππος Πήλιουρας απηύθυνε χαιρετισμό στον κόσμο, ενώ παρευρέθηκε και η νέα αντιδήμαρχος Γερονθρών, κα Νίκη Χρήστου - Μιχαλούτσου.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
Η πρόεδρος
Ανθή Σαράντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *