Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τοπικές βροχές έως τη Δευτέρα και βελτίωση μετά

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα χαρακτηρίζεται από βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 700-1000 μ. με τάση να εμφανίζονται και χαμηλότερα στη βορειοδυτική Ελλάδα και στη Θράκη, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους από βόρειες γενικά διευθύνσεις.

Από τη Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση, χωρίς να λείψουν μερικά τοπικά φαινόμενα.

Από Τρίτη θα σημειώσει περαιτέρω βελτίωση και κάτι φαίνεται για καλό καιρό με σχετικά καλές θερμοκρασίες έως τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη. Μια πρώτη ματιά για το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη δείχνει ψυχρή εισβολή μετά τις 6 του μήνα και χιόνια στα πεδινά. Ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα για τέτοιου είδους προγνώσεις.

Στο Γεράκι και γενικώς στο νομό Λακωνίας το Σαββατοκύριακο θα έχουμε νεφώσεις με παροδικές βροχοπτώσεις κυρίως το Σάββατο με χιόνια στα ορεινά, πάνω από 1000μ. και ανέμους μέτριας έντασης από βόρειες διευθύνσεις. Στον Κοσμά πιθανόν να χιονίσει. Από Δευτέρα σταδιακή βελτίωση και από Τρίτη μικρή βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας.

Οι βροχές του Γενάρη ήταν πολύ καλές για τον τόπο και μάλιστα σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου στη Σπάρτη μετρήθηκαν συνολικά 138 mm βροχής τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα. Σχεδόν το 1/3 της βροχής που πέφτει σε 1 χρόνο στην Αθήνα.

Παρακολουθήστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και στην εφημερίδα "Το Έθνος της Κυριακής"

Χάρτης κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) και γεωδυναμικού ύψους στα 500 hPa υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων του αμερικάνικου μοντέλου GFS για το Σάββατο 26 Γενάρη 14:00 ώρα Ελλάδος, όπου φαίνεται ένα καλοσχηματισμένο βαρομετρικό χαμηλό πάνω από τη χώρα μας, που θα προκαλέσει σοβαρή αλλαγή του καιρού στη χώρα μας


 
Χρωματική απόχρωση της κατανομής του αθροιστικού υετού 3-ωρου (mm) στην επιφάνεια για προκαθορισμένα ύψη (0.5, 2, 5, 10, 16, 24 και 36 mm) και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων για το Σάββατο 26 Γενάρη 14:00 ώρα Ελλάδος. Μοντέλο WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών
 
Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - M.Sc. Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας
Ph.D. Candidate in Numerical Modelling

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *