Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αρκετές βροχές μετά την Τετάρτη 16 Γενάρη

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Από αύριο Δευτέρα 14 Γενάρη ο καιρός, ενώ γενικά θα είναι καλός στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τα βορειοδυτικά, θα παρουσιάσει σταδιακή αλλαγή και μετά από την Τρίτη, αλλά κυρίως μέσα στην Τετάρτη θα χαρακτηρίζεται από έντονες βροχπτώσεις αρχικά στα δυτικά και έπειτα σε ολόκληρη τη χώρα.

Το σκηνικό αυτό με τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, το χαλάζι, τα χιόνια στα ορεινά, γενικώς πάνω από τα 1000-1200 μ, και τους ισχυρούς ανέμους από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις στα πελάγη, θα είναι τα κύριο χαρακτηριστικό του καιρού έως το τέλος της εβδομάδας. Δε θα λείψουν βέβαια και διαστήματα με ανοίγματα, ωστόσο πρόκειται για μία αξιόλογη μεταβολή του καιρού με πολύ νερό στις περισσότερες περιοχές.

Στη Λακωνία θα έχουμε βροχοπτώσεις μετά την Τετάρτη και κάποια χιόνια στον Ταΰγετο και στον Πάρνωνα, σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα, γενικώς σε περιοχές που δεν έχει οικισμούς. Το νερό που θα πέσει έως το τέλος της εβδομάδας θα είναι πολύ και αρκετά ποτιστικό, σε ολόκληρο το νομό και ειδικά στην περιοχή του Ταΰγέτου, αλλά και στο χωριό μας το Γεράκι θα έχουμε αξιόλογες βροχές.

Παρακολουθήστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και στην εφημερίδα "Το Έθνος της Κυριακής"

Χάρτης κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) και γεωδυναμικού ύψους στα 500 hPa υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων του αμερικάνικου μοντέλου GFS για την Παρασκευή 18 Γενάρη 20:00 ώρα Ελλάδος, όπου φαίνεται ένα καλοσχηματισμένο βαρομετρικό χαμηλό να πλησιάζει τη χώρα μας από τα δυτικά, έτοιμο να συμπληρώσει τις αρκετές βροχές που θα έχουν πέσει από την Τετάρτη και έπειτα στη χώρα.



 Χρωματική απόχρωση της κατανομής του αθροιστικού υετού 3-ωρου (mm) στην επιφάνεια για προκαθορισμένα ύψη (0.5, 2, 5, 10, 16, 24 και 36 mm) και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων για την Πέμπτη 17:00 ώρα Ελλάδος. Μοντέλο WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών

 
Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - M.Sc. Φυσική Περιβάλλοντος και Μετεωρολογία (Ph.D. Candidate in Numerical Modelling)

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *