Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Καλός καιρός και βροχές από την Πέμπτη 7 Φλεβάρη

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Ο καιρός αυτή την εβδομάδα θα είναι καλός, με θερμοκρασίες πάνω απο τη μέση τιμή του μήνα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ανοιξιάτικων συναισθημάτων και μεγάλης χαράς στους φίλους της βόλτας.

Ωστόσο από τα μέσα της εβδομάδας αναμένεται σταδιακή αλλαγή του καιρού από τα δυτικά, με βροχές αρχικά στην Ήπειρο και μέσα στην Πέμπτη και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση, καθώς πλησιάζει αργά βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία συνοδευόμενο από ψυχρές αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη.

 Έτσι, προς το τέλος της εβδομάδας αν εξαιρέσουμε μερικά διαλείμματα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Μέχρι τις 12 του μήνα τουλάχιστον φαίνεται κάπως έτσι να εξελίσσεται ο καιρός. Πάντως, δε φαίνεται κάποια αξιόλογη ψυχρή εισβολή ακόμα.

Στο νομό Λακωνίας και ειδικότερα στο χωριό μας το Γεράκι, ο καιρός μέχρι την Πέμπτη θα είναι πολύ καλός και θα προσφέρει τη δυνατότητα στους γεωργούς και στους κτηνοτρόφους να κάνουν τις δουλειές τους χωρίς προβλήματα. Οι καλές θερμοκρασίες όμως σταδιακά θα δώσουν τη σκυτάλη σε βροχές, ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά από την Πέμπτη, ώστε ο χειμώνας να πέρει ξανά τη θέση του μετά από αυτό το διάλειμμα.

Παρακολουθήστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

Χάρτης κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) και γεωδυναμικού ύψους στα 850 hPa υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων του αμερικάνικου μοντέλου GFS για το Σάββατο 9 Φλεβάρη 02:00 ώρα Ελλάδος, η αλλαγή του καιρού στη χώρα μας από τα δυτικά με σχηματισμένο βαρομετρικό χαμηλό και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες


 
Χρωματική απόχρωση της κατανομής του αθροιστικού υετού 3-ωρου (mm) στην επιφάνεια για προκαθορισμένα ύψη (0.5, 2, 5, 10, 16, 24 και 36 mm) και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων για την Πέμπτη 7 Φλεβάρη 14:00 ώρα Ελλάδος. Μοντέλο WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών
 
Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - M.Sc. Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας
Ph.D. Candidate in Numerical Modelling

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *