Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Κρύο από τα Θεοφάνεια

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Γενικά καλός ο καιρός το πρώτο 5ημερο του Γενάρη, με τάση για πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο 6/1 έως τις 10/1 τουλάχιστον. Ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια Βαλκάνια θα αναγκαστούν να κινηθούν νοτιότερα λόγω της διέλευσης βαρομετρικού χαμηλού από τη χώρα μας και της σταδιακής του ενίσχυσης καθώς θα πλησιάζει στην Κύπρο.

Έτσι το Σαββατοκύριακο αναμένονται βοριάδες εώς 8 και τοπικά 9 μποφόρ, πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά φαινόμενα κυρίως λόγω ορογραφικής σύγκλισης στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας. Οπότε ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, καθώς και Εύβοια να ετοιμάζονται για βροχές και χιόνια πάνω από 500-600 μ.

Μετά τις 10 του μήνα φαίνεται να κατεβαίνει κρύο στην Ευρώπη, αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα υπάρξουν κατάλληλα συστήματα που θα ευνοήσουν τη νότια επέκταση αυτού του κρύου στη χώρα μας.

Στη Λακωνία και ειδικότερα στο Γεράκι, ο καιρός θα είναι καλός τις επόμενες μέρες με κρύο από τα Θεοφάνεια, βοριάδες που θα ξυρίζουν, μικρή πιθανότητα για ισχυρό παγετό, χωρίς να αποκλείεται αν ξαστερώσει να ρίξει λίγη πάχνη και γενικώς λιγοστά, τοπικά και παροδικά φαινόμενα.

Χάρτης θερμοκρασίας και γεωδυναμικού ύψους στα 850 hPa του αμερικάνικου μοντέλου GFS για ανήμερα την Κυριακή 14:00 ώρα Ελλάδος, όπου φαίνεται η σχετικά ψυχρή εισβολή στη χώρα μας


 Χρωματική απόχρωση της κατανομής του αθροιστικού υετού 3-ωρου (mm) στην επιφάνεια  και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας για την Κυριακή 08:00 ώρα ΕλλάδοςΜοντέλο WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών 

 
Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - MSc Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *