Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας έως τα Χριστούγεννα

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Εφόσον στις 21 δεν καταστραφεί ο κόσμος (χα!) η πρόγνωση του καιρού έχει ως εξής:

Μέχρι την Κυριακή 23-12 θα επικρατεί κρύο σε ολόκληρη τη χώρα και μάλιστα το Σάββατο βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει πολλές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως στην Κρήτη, στη νότια Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαίου.

Τα έντονα φαινόμενα και οι καταιγίδες αναμένονται στη νότια Λακωνία, στα Κύθηρα και στο νομό Χανίων. Στο Γεράκι και στη Σπάρτη θα έχουμε βροχές το Σάββατο και χιόνια στα ορεινά σε υψόμετρο πάνω από 1000-1100 μ. οπότε ο Κοσμάς από το Σάββατο θα έχει χιόνι, αλλά δε θα κρατήσει για πολύ.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και απ' ό,τι φαίνεται ο καιρός τα Χριστούγεννα θα είναι καλός με νοτιάδες και υγρασία.

Η προοπτική για τη βδομάδα μέχρι την Πρωτοχρονιά είναι η επικράτηση καλώς γενικώς καιρικών συνθηκών κυρίως στα κεντρικά και νότια. Ο χειμώνας όμως καιροφυλαχτεί για μετά την Πρωτοχρονιά, αν και είναι πολύ νωρίς για προγνώσεις.

Χάρτης θερμοκρασίας και γεωδυναμικού ύψους στα 850 hPa του αμερικάνικου μοντέλου GFS για ανήμερα τα Χριστούγεννα 25-12 8:00 ώρα Ελλάδος, όπου φαίνεται η σχετικά θερμή εισβολή στη χώρα μας



 Χρωματική απόχρωση της κατανομής του αθροιστικού υετού 3-ωρου (mm) στην επιφάνεια  και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας για την Τρίτη 22-12 11:00 ώρα ΕλλάδοςΜοντέλο WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών

 
Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - MSc Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *