Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Επιτυχής η ομιλία για τον καρκίνο της μήτρας στο Γεράκι

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην κατάμεστη από κόσμο (κυρίως γυναίκες) αίθουσα του δημοτικού ξενώνα Γερακίου, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 7 Μαϊου.
Οι ομιλήτριες, διακεκριμένες ιατροί  κες:
  • Ελένη Κανέλλη Κουτσελίνη (Αναπλ. Καθηγήτρια, Δ/ντρια του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ
  • Μαρία Μιχαήλ Γκομουζα (Διευθύντρια ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου - Αθήνα)
  • Καίτη Ταβουλάρη Χρυσοφάκη (Διευθύντρια Νοσοκομείου ΚΑΤ)
παρουσίασαν με κατανοητό τρόπο θέματα που είχαν να κάνουν με τον καρκίνο γενικά, την πρόληψη και διάγνωσή του, για το τεστ ΠΑΠ, για το εμβόλιο κατά του ιού HPV που ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Παρουσίασαν αποτελέσματα διεθνών ιατρικών ερευνών, και τις νέες εξελίξεις από το χώρο της ιατρικής έρευνας σχετικά  με το αντικείμενο της ομιλίας. Στη συνέχεια απάντησαν σε απορίες των γυναικών, αλλά και συζήτησαν με ανθρώπους από τον ιατρικό χώρο που παρευρίσκονταν.

Αρχικά, το λόγο πήρε, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Γερακίου, κα  Γεωργία Σταθάκη. Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Ευρώτα, κος Γιάννης Γρυπιώτης, και τέλος, ο διοικητής του Γ.Ν. Νοσοκομείου Σπάρτης κος Νίκος Κουφός. Παρόντες ήταν επίσης μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και συλλόγων, ο διευθυντής του Κ.Υ. Βλαχιώτη, κος Βασιμπόσης, και ομάδα νοσηλευτριών , μελών της οργάνωσης του Σοροπτισμού,  που ήρθαν από την Αθήνα ειδικά για την περίσταση.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο σύλλογος αφού πρόσφερε κάποια συμβολικά δώρα στις ομιλήτριες, πρόσφερε καφέ και γλυκά σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, οι τρεις ιατροί πήγαν στο Αγροτικό Ιατρείο του Γερακίου, όπου έκαναν δωρεάν το τεστ Παπανικολάου σε 40 περίπου γυναίκες.


Φωτογραφίες και βίντεο απο την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στα  lakonikanea.gr

Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *