Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Και η 5η ΕΒΑ για την "ημέρα των μουσείων"

Η 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με δύο δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου (Μητρόπολη), στον αρχαιολογικό Χώρο του Μυστρά, στις 18 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00-13:00.

Οι δράσεις, διάρκειας μισής ώρας η κάθε μία, θα είναι επαναλαμβανόμενες και μπορεί να τις παρακολουθήσει ένα σχολικό τμήμα κάθε φορά (ανώτατος αριθμός 30 μαθητές) ή/και ολιγάριθμες ομάδες ενηλίκων.

Η πρώτη, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδας Λακωνίας και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, έχει τίτλο «Ένα παραμύθι στο Μυστρά» και αφορά στην αφήγηση, σε μορφή παραμυθιού, της ιστορίας επιλεγμένων εκθεμάτων του Μουσείου του Μυστρά.

Η δεύτερη, με τίτλο «Συντηρώ και μαθαίνω», απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων και ενήλικες και θα παρουσιαστεί από την συντηρήτρια έργων τέχνης της Εφορείας, κ. Γεωργία Γεωργοπούλου. Θα παρουσιαστούν τα υλικά και τα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά του βιβλίου, οι περιπτώσεις φθορών και οι μέθοδοι αντιμετώπισης και συντήρησής του.


Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *