Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Βροχές και καταιγίδες Τρίτη και Τετάρτη. Πιθανότητα για κρύο μετά τις 10 Μαρτίου

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Ο καιρός αυτή τη βδομάδα θα χαρακτηριστεί από μερικά χειμωνιάτικα στοιχεία. Αύριο Τρίτη και κυρίως μεθαύριο Τετάρτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι αρκετές στα δυτικά και βόρεια και με το πέρασμα του βαρομετρικού χαμηλού από τη χώρα, θα έχουμε ενίσχυση των φαινομένων και στο ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και μαζί με τον ερχομό αφρικάνικης σκόνης, οι λασποβροχές θα κοκκινίσουν τα πάντα.

Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ και η θερμοκρασία γενικώς σε καλές τιμές από 9 έως 21 βαθμούς, αλλά λόγω της νέφωσης και των φαινομένων σε μερικές περιοχές θα κυμανθεί και σε πιο χαμηλά επίπεδα. Από Πέμπτη αναμένεται βαθμιαία βελτίωση, αλλά μετά τις 10 του μήνα υπάρχει πιθανότητα για έλευση Απριλιάτικου κρύου (και δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα).

Στο Γεράκι και στη Λακωνία γενικότερα θα έχουμε παροδικές βροχοπτώσεις το ερχόμενο διήμερο, με ενισχυμένους ανέμους, αλλά καλές θερμοκρασίες. Τα φαινόμενα φαίνεται να είναι πιο έντονα κοντά στον Ταΰγετο και στον Πάρνωνα.

Παρακολουθήστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

Κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) και του γεωδυναμικού ύψους στα 500 hPa από το αμερικανικό μοντέλο GFS για την Τρίτη 2 Μαρτίου 20:00 ώρα Ελλάδος, όπου φαίνεται το βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά, που θα προκαλέσει τις βροχές και τις καταιγίδες Τρίτη και Τετάρτη στη χώρα μας

  
Χρωματική απόχρωση της κατανομής του αθροιστικού υετού 3-ωρου (mm) στην επιφάνεια για προκαθορισμένα ύψη (0.5, 2, 5, 10, 16, 24 και 36 mm) και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων για την Τετάρτη 3 Μαρτίου 14:00 ώρα Ελλάδος. Μοντέλο WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - M.Sc. Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας
Ph.D. Candidate in Numerical Modeling

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού POSEIDON του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών:

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *