Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτική Εκδρομή του Γυμνασίου Γερακίου στους Δελφούς

Το Γυμνάσιο Γερακίου πραγματοποίησε 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή των Δελφών, στις 11-14 Απριλίου 2013. Η εκδρομή έγινε στα πλαίσια δύο Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που πραγματοποίησε το σχολείο μας: Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο " Εξερευνώντας τις μεταβολές της Γης και του τόπου μέσα από τα μονοπάτια της Μυθολογίας", με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σαράντη Ανθή, και Αγωγής Υγείας με τίτλο "Σύγχρονες καλλιέργειες... με αρχαίους καρπούς, δυναμίτες υγείας", με υπεύθυνη την κα Τσιμπίδη Σοφία. Στα προγράμματα συμμετείχαν οι μαθητές της Β΄και της Γ΄τάξης.
Στα πλαίσια της εκδρομής, οι μαθητές , μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους και τον διευθυντή, παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας, σχετικό με τη Γεωμυθολογία της περιοχής, με εισηγητή τον κο Θωμά Καραβέτζα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχίστηκε  στον Αχαιολογικό χώρο των Δελφών , καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου οι μαθητές απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες, σχετικές με την Ιστορία, τη Μυθολογία και τη Γεωλογική ιστορία της περιοχής, υπό την καθοδήγηση του παραπάνω εκπαιδευτικού του ΚΠΕ.
Την άλλη μέρα, η ομάδα επισκέφτηκε το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας ( "Vagonetto"), στο όρος Γκιώνα, όπου παρακολούθησαν βιωματικά και διαδραστικά, όλα τα στάδια εξόρυξης του Βωξίτη και παραγωγής του Αλουμινίου. Επίσης επισκέφθηκαν την την Βυζαντινή Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, Ιτέα, το γραφικό Γαλαξείδι, τη Λιβαδειά, την Αράχωβα , το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού και την ιστορική Χερώνεια.

Η εκδρομή αυτή αποτέλεσε αναμφισβήτητα μια ευκαιρία για πολύτιμες και μοναδικές εμπειρίες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις , τις εικόνες και τα βιώματα των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ " ΕΤ 3 - ΓΕΡΑΚΙ 2011

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Γιορτή Μετανάστη-Κάστρεια 2011

Γιορτή Μετανάστη 2010

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *