Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Τοπικές βροχές τη Δευτέρα, αλλά βαθμιαία βελτίωση από Τρίτη

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Ο καιρός αύριο Δευτέρα 8 Απριλίου, θα χαρακτηρίζεται από παροδικές μπόρες τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα για την εποχή κι έτσι θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά (>1500μ.).

Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις στα πελάγη και ειδικά στα νότια τμήματα του Αιγαίου θα φθάνουν τα 9 μποφόρ. Από την Τρίτη οι μπόρες θα περιοριστούν κυρίως στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και από την Τετάρτη έως την Κυριακή θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και θα επικρατούν γενικώς καλές καιρικές συνθήκες.

Στη Λακωνία και στο Γεράκι ειδικότερα, θα έχουμε πιθανότητα για ασθενείς μπόρες τη Δευτέρα, σχετικά ενισχυμένους ανέμους από δυτικές  διευθύνσεις και θερμοκρασία όχι πάνω από 19-20 βαθμούς. Από Τρίτη ο καιρός θα ανοίξει σταδιακά και από Τετάρτη, αν εξαιρέσουμε κάποιες παροδικές νεφώσεις, ο καιρός θα φτιάξει αρκετά.

Παρακολουθήστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

Κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) και του γεωδυναμικού ύψους στα 500 hPa από το αμερικανικό μοντέλο GFS για τη Δευτέρα 8 Απριλίου 08:00 ώρα Ελλάδος, όπου φαίνεται το βαρομετρικό χαμηλό πάνω από τη χώρα μας, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της εξασθένισης και θα προκαλέσει κάποιες τελευταίες τοπικές βροχοπτώσεις


  
Χρωματική απόχρωση της κατανομής του αθροιστικού υετού 3-ωρου (mm) στην επιφάνεια για προκαθορισμένα ύψη (0.5, 2, 5, 10, 16, 24 και 36 mm) και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων για τη Δευτέρα 8 Απριλίου από τις 05:00 έως τις 08:00, ώρα Ελλάδος. Μοντέλο WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - M.Sc. Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας
Ph.D. Candidate in Numerical Modeling

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού POSEIDON του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών:

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ " ΕΤ 3 - ΓΕΡΑΚΙ 2011

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Γιορτή Μετανάστη-Κάστρεια 2011

Γιορτή Μετανάστη 2010

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *