Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Βροχές κυρίως στα δυτικά Σάββατο έως Τρίτη. Άνοδος της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Ο καιρός από αύριο Παρασκευή 12/10 το βράδυ θα σημειώσει σταδιακή επιδείνωση κυρίως στα δυτικά με τοπικές και παροδικές βροχοπτώσεις να σημειώνονται μέχρι την Τρίτη και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. Μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο φαίνεται η δυτική Ελλάδα να δέχεται σημαντικές ποσότητες νερού, βροχές κυρίως με ποτιστικό χαρακτήρα, αλλά δε θα λήψουν και οι καταιγίδες.

Από Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, όμως εξαιτίας της συννεφιάς δε θα ανεβαίνει πάνω από 28 βαθμούς το μεσημέρι. Επιπλέον, φαίνεται το βράδυ να πέφτει κάτω από 20 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο, προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα επανέλθει στα σημερινά επίπεδα. Οι άνεμοι γενικά από νότιες διευθύνσεις δε θα ξεπεράσουν έως την άλλη Πέμπτη τα 5 μποφόρ.


Στη Λακωνία θα έχουμε κάποια φαινόμενα όπως και στις άλλες περιοχές, τοπικά και σποραδικά. Δεν αποκλείεται για λίγο να ενισχύονται οι βροχοπτώσεις και στη Σπάρτη και στο Γεράκι. Πάντως δε φαίνεται να έρχονται ακόμα τα πολλά νερά στον τόπο μας.

Χάρτης 500 hPa και επιφανείας του αμερικάνικου μοντέλου GFS για τη Δευτέρα 14/10 18 UTC, όπου φαίνεται η εκτεταμένη trough στη νότια-νοτιοδυτική Ευρώπη και το πεδίο σχετικά χαμηλών πιέσεων στη χώρα μας. Επιπλέον, η θέση της χώρας μας ανατολικά από τον άξονα της trough δικαιολογεί την ανάπτυξη ανοδικών ρευμάτων και βροχών κυρίως στα δυτικά προσήνεμα.


Χάρτης 850 hPa του αμερικάνικου μοντέλου GFS για τη Δευτέρα 15/10 18 UTC, όπου φαίνεται η θερμή αέρια μάζα από τα νοτιοδυτικά που θα πλήξει τη χώρα μας



Χάρτης επιφανείας και συνολικής βροχόπτωσης για το Σάββατο 13/10 το διάστημα 12:00 έως 15:00 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο WRF-NMM του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, όπου φαίνονται βροχοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά


Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - MSc Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *