Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Φθινοπωρινή η 28η Οκτωβρίου

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Αύριο Τρίτη 23/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Από την Τετάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν νοτιοανατολικότερα και σταδιακά θα σταματήσουν.

Από το Σάββατο όμως αναμένονται ξανά τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δε φαίνεται να σταματούν μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία γενικά από 15 μέχρι 25 βαθμούς και οι άνεμοι κυρίως από βόρειες διευθύνσεις, αλλά από το Σάββατο με τάση για αλλαγή σε νοτιάδες και ενίσχυση έως 7 μποφόρ.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας αλλά και ειδκότερα στη Σπάρτη και στο Γεράκι υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς μπόρες Τρίτη και Τετάρτη, αλλά τα πιο πολλά νερά έρχονται μετά το Σάββατο. Η επόμενη εβδομάδα φαίνεται να είναι βροχερή.

Χάρτης 500 hPa και επιφανείας του αμερικάνικου μοντέλου GFS για το Σάββατο 27/10 12 UTC, όπου φαίνεται η trough στην κεντρική Ευρώπη και τα βαρομετρικά χαμηλά στην Ιταλία και τα νότια Βαλκάνια


Χάρτης 850 hPa του αμερικάνικου μοντέλου GFS για το Σάββατο 27/10 12 UTC, όπου φαίνεται η σύσφιξη των ισοθέρμων στα βορειοδυτικά της χώρας μας, εικόνα που σηματοδοτεί την ύπαρξη ψυχρού μετώπου, το οποίο σε συνδυασμό με τα βαρομετρικά χαμηλά στην περιοχή θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες στη χώρα μας 27 και 28 Οκτωβρίου
 

Χάρτης 200 hPa για την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 00 UTC, όπου φαίνονται ο πολικός και ο υποτροπικός αεροχείμαρρος, με την ταχύτητά τους να αναπαρίσταται σε κόμβους. Η εικόνα στα 200 hPa μας πληροφορεί για έντονη μεταβολή του καιρού στη χώρα μας, καθώς δυτικά από τη χώρα μας υπάρχουν περιοχές με θετικό στροβιλισμό και μηδενικές ταχύτητες αεροχειμάρρου. Έτσι, οι συνθήκες ευνούν την ανάπτυξη βαθειάς trough στην περιοχή. Η χώρα μας βρίσκεται στα ανατολικά της, με αποτέλεσμα να αναμένεται αξιόλογη επιδείνωση κυρίως μετά την ερχόμενη Δευτέρα στη χώρα μας, με κάθε επιφύλαξη πάντα.


Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - MSc Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *