Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πολλές και ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη 1/11

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Από αύριο Τετάρτη 31/10 το βράδυ και από τα δυτικά πλησιάζει τη χώρα μας μια έντονη ατμοσφαιρική διαταραχή που συνοδεύεται από θερμό και ψυχρό μέτωπο. Έτσι, την Πέμπτη θα έχουμε ιδιαίτερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ακόμα και χαλάζι τοπικά, σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά κυρίως στα δυτικά, όπου αναμένονται ξανά κατά τόπους πλημμύρες. Από την Παρασκευή σταδιακή βελτίωση με καλό γενικά καιρό έως τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας 7/11.

Στο Γεράκι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας από την Τετάρτη το βράδυ αλλά κυρίως την Πέμπτη 1/11 θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Την Παρασκευή σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Χάρτης 500 hPa και επιφανείας του αμερικάνικου μοντέλου GFS για την Πέμπτη 1/11 14:00 ώρα Ελλάδος, όπου φαίνεται μια ισχυρή εκτεταμένη trough στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία παρουσιάζει νοτιοανατολική επέκταση στην περιοχή της βόρειας Ιταλίας και συνετέλεσε στο σχηματισμό της βαρομετρικής ύφεσης που πρόκειται να επηρεάσει τη χώρα μας




Χάρτης επιφανείας του Πανεπιστημίου του Bracknell για την Πέμπτη 1/11 14:00 ώρα Ελλάδας, όπου φαίνονται το θερμό και το ψυχρό μέτωπο να πλησιάζουν απειλητικά τη χώρα μας

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - MSc Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *