Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

"ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΑΙΔΙΑ"





Απόσπασμα από το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΪ "Εμείς οι Έλληνες", που προβλήθηκε μονταρισμένο σήμερα στη γιορτή του Γυμνασίου και Λυκείου Γερακίου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 (Γιορτή της Σημαίας).
Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο καθηγητής του Γυμνασίου, φιλόλογος κος Ιωάννης Χρηστάκης, και ήταν όπως πάντα άρτια από όλες τις απόψεις. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους και τους παρευρισκόμενους γονείς, παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον, το βίντεο, τις απαγγελίες ποημάτων , αλλά και τα μουσικά κομμάτια που παίχτηκαν από την μουσική ομάδα μαθητών με τη συνοδεία της χορωδίας!
Αύριο ο εορτασμός θα κορυφωθεί με τη δοξολογία, τις παρελάσεις των μαθητών όλων των σχολείων του Γερακίου, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, καταθέσεις στεφάνων και απαγγελίες ποιημάτων στο Ηρώο.

"Οι Έλληνες προτίμησαν τη θυσία από την ατίμωση" αναφέρει σε κάποιο σημείο ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος επισημαίνει την ομοψυχία που είχε τότε ο λαός..

Οι νεότερες γενιές, ευτυχώς δεν έζησαν τον πόλεμο!

Όμως, σήμερα, που το Ελληνικό κράτος είναι καταχρεωμένο, δυστυχώς οι Έλληνες θυσιάζονται, ατιμασμένοι και δεν τους διακατέχει καμία ομοψυχία!



Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *