Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΓΕΡΑΚΙΟΥ


Δυσάρεστη ήταν η αντίδραση όλων των δημοτών, όταν ξαφνικά, μια ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας, στην πόρτα του ταχυδρομείου, είδαν αναρτημένη μια ανακοίνωση που ανέφερε ότι στο εξής το κατάστημα θα είναι ανοικτό καθημερινά 1030 - 12 !!, αντί του 8 με που είναι το κανονικό ωράριο। Εκφράζονται επίσης φόβοι ότι η υπηρεσία θα βάλει λουκέτο στο κατάστημα, που εξυπηρετεί τους २००० και πλέον κατοίκους του δήμου Γερονθρών, οι οποίοι πληρώνονται τις συντάξεις τους και λοιπά επιδόματα, πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, αποστέλλουν και δέχονται αλληλογραφία, και καταθέτουν τις οικονομίες τους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Η ζωή και η καθημερινότητα στο Γεράκι, είναι άρρηκτα δεμένη με τη λειτουργία του καταστήματος των ΕΛΤΑ, καθώς αυτό λειτουργεί για πάρα πολλά χρόνια, πριν από την Κατοχή! Οι παλαιότεροι θυμούνται τον αείμνηστο Παναγιώτη Γιαννάκο, πατέρα της ευρωβουλευτού και πρώην υπουργού, Μαριέττας Γιαννάκου, να μεταφέρει την αλληλογραφία, εκείνη τη δύσκολη εποχή: Στον πόλεμο, αλλά και όταν οι ξενιτεμένοι έστελναν γράμματα, δέματα και χρήματα στην πατρίδα!
Σήμερα, μπορεί να μην χρησιμοποιούμε την αλληλογραφία, τόσο πολύ για την επικοινωνία μεταξύ μας, αφού αυτή έχει αντικατασταθεί με το τηλέφωνο και με τις υπηρεσίες του Internet, εντούτοις τα ΕΛΤΑ εξακολουθούν να προσφέρουν χρησιμότατες υπηρεσίες। Αυτό μαρτυρά, το γεγονός ότι το κατάστημα που είναι ακριβώς δίπλα στην κεντρική πλατεία του Γερακίου, είναι κάθε μέρα γεμάτο κόσμο, κάποιες μέρες δε σχηματίζονται ουρές, πολίτες που περιμένουν να εξυπηρετηθούν από τον ακούραστο (μοναδικό πια) υπάλληλο, ο οποίος αφιερώνει και κάποιο χρόνο για τη διανομή της αλληλογραφίας।
Μπροστά σε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη που συνέβη, και έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του τόπου, ενός τόπου που δεν ερημώνει, αντίθετα ανθεί και εξελλίσσεται, όλοι οι φορείς: Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο και τοπικοί σύλλογοι συναντήθηκαν, ύστερα από πρόσκληση του πρώτου για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία τους!!
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!
Όποιος μπορεί, παρακαλούμε να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *