Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα για την περιοχή μας ιστοσελίδα, είναι αυτή του Πάρνωνα: www.parnonas.com । Περιέχει πλούσιο υλικό, με πλήθος πληροφοριών και φωτογραφιών, σχετικά με το φυσικό τοπίο του βουνού ( φυσιογραφικές περιοχές, βιότοποι, χλωρίδα και πανίδα, διαδρομές), αλλά και με το ανθρωπογενές στοιχείο: Τα χωριά, οι άνθρωποι, η ιστορία τους, οι δραστηριότητές τους।Επίσης περιέχει χάρτες και τουριστικούς οδηγούς, και πλήθος πληροφοριών σχετικά με εκδηλώσεις και δραστηριότητες στην περιοχή.।
Καθώς το Γεράκι είναι ένα από τα χωριά του Πάρνωνα, φιλοξενείται εκτενές αφιέρωμα, σχετικά με την ιστορία, αλλά και το σήμερα,και πολλές φωτογραφίες। Σε αυτόν τον σύνδεσμο, θα δείτε ένα όμορφο βίντεο 5 λεπτών από την εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα", σχετικά με την "Καστροπολιτεία του Γερακίου", η οποία χαρακτηρίζεται ως "υπαίθριο μουσείο", και ως ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας! Επίσης εκφράζεται η ανησυχία για το μέλλον του αρχαιολογικού χώρου, και η αναγκαιότητα καλύτερης οργάνωσης।
Η κατασκευή του πέτρινου μονοπατιού, η ηλεκτροδότηση και ο φωτισμός του Κάστρου από το Δήμο, καθώς και η πρόσληψη δύο υπαλλήλων - ξεναγών, που έγινε πρόσφατα από την 5η ΕΒΑ, είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για την ανάδειξη του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *