Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ "ΧΤΥΠΑ" ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ


Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά το αίτημά τους για συνένωση με τη Λακωνία δηλώνουν οι κάτοικοι της σημερινής κοινότητας Κοσμά.
Στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Μαϊου στο γραφείο της Πολιτιστικής και Οικολογικής Κίνησης Κοσμά, κοινοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη των τοπικών συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου αποφάσισαν την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Λέμε «ναι» στη διοικητική μεταρρύθμιση, «ναι» στον «Καλλικράτη», «όχι» στην «εκχώρηση» της Κοινότητας Κοσμά στο νέο διευρυμένο Δήμο Νότιας Κυνουρίας.
Η Κοινότητα Κοσμά να συνενωθεί με τον ιστορικό και φυσικό της χώρο, το νέο όμορο δήμο του Ευρώτα Λακωνίας। Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξει μια αδικία εις βάρος του τόπου μας. Η ένωση του Κοσμά με τη Λακωνία είναι ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Κοσμά, που τώρα μπορεί να υλοποιηθεί. Ο Κοσμάς από τη σύστασή του είναι μια χειμάζουσα κοινότητα. Οι περισσότεροι κάτοικοι περνούν το χειμώνα στον όμορο νέο δήμο της Λακωνίας (σήμερα 340 δημότες του Κοσμά με 115 νοικοκυριά), ενώ αντίθετα στον όμορο νέο δήμο της Κυνουρίας περνούν το χειμώνα μόνο δώδεκα δημότες του Κοσμά. Όπως είναι φανερό ο Κοσμάς ιστορικά, πολιτισμικά και γεωγραφικά ανήκει στη Λακωνία...

Το παραπάνω άρθρο, φιλοξενείται στην εφημερίδα "Λακωνικός Τύπος", στο φύλλο της 8ης Μαΐου, και ηλεκτρονικά: www.lakonikos.गर।

Είναι κάτι, που φαίνεται αυτονόητο σε όσους ζουν στην περιοχή। Οι γείτονές μας, οι Κοσμίτες, ταλαιπωρούνται, καθώς πρέπει να πάνε στο Λεωνίδιο για μια απλή διεκπεραίωση, για μια υπηρεσία, και να περάσουν από δύσβατο δρόμο, που πολλές φορές, το χειμώνα, είναι αποκλεισμένος, λόγω χιονιού!
Η γραφειοκρατία, όμως, δυστυχώς αγνοεί αυτές τις "λεπτομέρειες"! Κατά την πρώτη ανακοίνωση της πραγματοποίησης των συνενώσεων, βάσει του σχεδίου "Καλλικράτης", άλλωστε, είχε τονιστεί ότι "σε καμία περίπτωση δεν θα συνενωθούν δήμοι που ανήκουν σε διαφορετικούς νομούς"! Όμως, τι νόημα θα έχουν πια οι νομοί, αφού διοικητικά καταργούνται πλέον, και συνενώνονται και αυτοί σε περιφέρειες, πέρα από γεωγραφικές ενότητες;
Αυτή η συνένωση αναιρεί την παραπάνω πρόταση, και αυτό το επιχείρημα θα πρέπει να το χρησιμοποιήσουν οι φίλοι μας οι Κοσμίτες, ώστε να ενισχύσουν τις θέσεις τους!
Ευχόμαστε να επιτύχουν τους στόχους τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *