Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΑΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ





Τις καλύτερες εντυπώσεις απόκόμισαν όσοι επισκέφθηκαν την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη, την περασμένη Πέμπτη। Αρχικά, στο ισόγειο, προβλήθηκε ταινία με ντοκουμέντα και σπάνιο αρχειακό υλικό, σχετικά με τη ζωή και το έργο και τη ζωή του Γιάννη Ρίτσου, καθώς και σπάνιες συνεντεύξεις και απαγγελίες έργων του από τον ίδιο τον ποιητή। Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στον επάνω όροφο, κυρίως σε εικαστικά έργα τέχνης του ίδιου του ποιητή: Σκίτσα, ακουαρέλες, ζωγραφική σε πέτρες, σε πιάτα και σε ξύλο (ρίζες από καλαμιές)।। Αυτή ήταν μια άγνωστη για τους περισσότερους πτυχή του ποιητή, και κοινή διαπίστωση ήταν ότι, αν ο Ρίτσος δεν ήταν διάσημος ποιητής, σίγουρα θα ήταν ένας διακεκριμένος ζωγράφος!
Όλα αυτά, υπό τις υποδείξεις και με έξτρα πληροφορίες από την κα Κακούρου - Χρόνη, που πάντα πρόθυμη και χαμογελαστή απαντούσε σε ερωτήσεις, και συμπλήρωνε τα σχόλια των παρευρισκομένων।
Γενικά ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, που εφοδίασε όλους με ραίες εικόνες, εμπειρίες και αισιοδοξία, απαραίτητη αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε!
Με την κα Χρόνη θα είμαστε σε επαφή, ώστε να ενημερωνώμαστε συνεχώς για τις δραστηριότητες και λοιπές εκδηλώσεις της Πινακοθήκης। Επόμενες εκδηλώσεις, άλλωστε είναι:
  • Απαγγελία του ποιήματος " Η Σονάτα του Σεληνόφωτος", του Γιάννη Ρίτσου, το Σάββατο 15 Μαΐου , στις 10 το βράδι, στην αυλή της Πινακοθήκης। Η απαγγελία αρχικά θα γίνει σε μαγνητοσκόπηση από τον ίδιο τον ποιητή, και στη συνέχεια, ζωντανά από άλλους ομλητές ।
    Ας σημειωθεί ότι αυτή είναι η ημέρα των Μουσείων στην Ελλάδα, και όλα τα Μουσεία θα είναι ανοικτά, ως αργά το βράδι!
  • Παρουσίαση του καινούριου βιβλίου της, λακωνικής (από τη Νεάπολη) καταγωγής, συγγραφέως, Ελένης Σαραντίτη, που έχει τίτλο: "Η θυσία", και αναφέρεται στη θυσία του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες। Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης, και θα γίνει στη Στέγη Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, το Σάββατο २२ Μαΐου, στις 8μμ। Παρούσα θα είναι η ίδια η συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *