Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

H συναυλία του Κώστα Παπαδόπουλου στο Γεράκι

Ο Κώστας Παπαδόπουλος στο Γεράκι

    Μία ιδέα του Γιώργου Ζήτσα να προσκαλέσει τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και δάσκαλό του Κώστα Παπαδόπουλο στο Γεράκι βρήκε ανταπόκριση και στήριξη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μία πολύ ωραία εκδήλωση στη κεντρική πλατεία του Γερακίου τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.
     Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ.Παναγιώτης Αγγελέτος καλωσόρισε τον κ.Παπαδόπουλο προσφέροντας του ένα βιβλίο με την ιστορία του Γερακίου και ένα ψηφιακό φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίες του χωριού και ο Παναγιώτης Γ. Χριστάκης μίλησε για την πορεία και το έργο του.
      Στη συνέχεια ο κ.Παπαδόπουλος για δύο ολόκληρες ώρες έπαιξε πάρα πολλά γνωστά και παλιά τραγούδια, μαζί του βρέθηκαν  «οι δικοί μας» Σπύρος Κουτσοβασίλης και Κώστας Παπαγεωργίου στο τραγούδι και ο Γιώργος Ζήτσας στο μπουζούκι, την ορχήστρα πλαισίωναν  ακόμη οι: Ειρήνη  Χριστοφιλάκη και Αγγελική Σπηλιάκου στο τραγούδι, ο Ηλίας Καππάκος στη κιθάρα, ο Σπύρος Καππάκος  στο ακορντεόν και ο Πάνος Καλοζούμης             στο μπουζούκι.


     Η πλατεία του Γερακίου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο τόσο από Γερακίτες, αλλά και από πολλούς Λάκωνες που ήρθαν να θαυμάσουν και να δουν από κοντά τον μύθο του μπουζουκιού Κώστα Παπαδόπουλο. Ο κόσμος σιγοτραγουδούσε και συνόδευε τους ερμηνευτές και στο τέλος τους καταχειροκρότησε.
       Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά όπου η ποιότητα της μουσικής και της ερμηνείας θα μας μείνει αξέχαστη.

Χρήστος Μπαλαμπάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *