Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ 2018










Με τον καθιερωμένο εσπερινό μετ΄αρτοκαλασίας που πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ξεκίνησαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών και φέτος οι εκδηλώσεις για τον «Γερακίτη μετανάστη», τη Δευτέρα 30 Ιουλίου.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία Γερακίου, όπου ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παναγιώτης Αγγελέτος καλωσόρισαν τους ξενιτεμένους μας και τους ευχήθηκαν καλή διαμονή και καλά να περάσουν στο αγαπημένο τους χωριό. Τηρήθηκε επίσης ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από τη φωτιά στο Μάτι Αττικής.
Κατόπιν η γραμματέας του συλλόγου Γεωργία Αθ. Κόντου διάβασε κείμενο του Λάμπρου Βουρβουριώτη για την ξενιτιά και η μαθήτρια Αγγελική Σαρρή απήγγειλε σχετικό ποίημα.
Στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, που αποτελείται από ενήλικες και παιδιά, παρουσίασε ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα και δίκαια απέσπασε το χειροκρότημα του κόσμου.
Η βραδιά έκλεισε με δύο βίντεο που αφορούσαν στο Γεράκι και τα είχαν επιμεληθεί μαθητές του γυμνασίου μαζί με τις καθηγήτριές τους Ανθή Σαράντη και Άννα Νικολαΐδη.
Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε η Παναγιώτα Μπαλαμπάνου.
Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναϋποδεχτούμε τους ξενιτεμένους πατριώτες μας και να περάσουμε καλά μαζί τους.
Χρήστος Μπαλαμπάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *