Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

ΚΑΣΤΡΕΙΑ 2018



       Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα «Κάστρεια», πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Επάνω Βρύσης στο Γεράκι η μουσικοχορευτική παράσταση «Ματωμένα Χώματα: Υπάρχω όσο θυμάμαι». Μία παράσταση αφιερωμένη στη μνήμη της συγγραφέως του προσφυγικού ελληνισμού Διδώς Σωτηρίου.
      Αφηγητής της βραδιάς με αποσπάσματα από το βιβλίο «Ματωμένα Χώματα» ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος καθήλωσε το κοινό με την συγκλονιστική αφήγησή του. Όπως και ο ίδιος ανέφερε, μέσω αυτών των αποσπασμάτων «ξεπλένει την ψυχή του».
      Τραγουδιστές της εκδήλωσης ήταν η πολυτάλαντη Αρετή Κετιμέ και ο καταξιωμένος, συμπατριώτης μας από τα Νιάτα Λακωνίας, Γεώργιος Ντόβολος.
      Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας, που με τις ενδυματολογικές και χορευτικές επιλογές  μάς μετέφερε σε μία άλλη εποχή.
     Το κοινό, που είχε κατακλύσει τον χώρο, δίκαια καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές για την πολύ όμορφη παράσταση που παρουσίασαν. 
      Στο τέλος της εκδήλωσης, δόθηκαν σε όλους τους συντελεστές τιμητικοί έπαινοι για την συνεισφορά τους στην διατήρηση της παράδοσης.
     Η βραδιά έκλεισε με το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι να εμφανίζεται  δειλά-δειλά  δίπλα από το φωταγωγημένο κάστρο μας. 



     Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνδιοργάνωση  της Κοινωφελούς Δημοτικής επιχείρησης Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία» και της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας .Την τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης  Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο πατήρ Ευστράτιος Χρυσικάκος, ως εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Ευρώτα κ. Νίκη Χρήστου-Μιχαλούτσου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου κ. Δημήτριος Κούρλας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ευρώτα καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Χρήστος Μπαλαμπάνος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *