Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ - "ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ" & "ΚΑΣΤΡΕΙΑ"

Πολιτιστικές εκδηλώσεις, με έντονο συναισθηματικό και νοσταλγικό χαρακτήρα,  θα πραγματοποιηθούν στο Γεράκι, τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Ιουλίου.

 ΔΕΥΤΕΡΑ 30  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018: ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
Μια καθιερωμένη ετήσια γιορτή- συγκέντρωση, για τους Γερακίτες Μετανάστες, που ακολουθώντας όλα τα "κύματα " μετανάστευσης, από τον 19ο και 20ο αιώνα,  βρέθηκαν σ΄όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αλλά δεν ξέχασαν τον τόπο τους.

  • Ώρα 7.30 , Τόπος: Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Γεράκι
    Εσπερινός και Αρτοκλασία, προς τιμήν των Γερακιτών Μεταναστών.
  • Ώρα 8.30, Τόπος: Κεντρική Πλατεία Γερακίου.
    Εκδήλωση που θα περιλαμβάνει: Ομιλίες, φωτογραφίες και βίντεο με θέμα τη μετανάστευση, και παραδοσιακούς από τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού συλλόγου ( υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Νάγιας Πουλημενάκου)
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών


ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: ΚΑΣΤΡΕΙΑ

Ώρα 21.00, Τόπος Πλατεία Επάνω Βρύσης ( "Δοντάκια", με φόντο το φωτισμένο Μεσαιωνικό - Βυζαντινό Κάστρο του  Γερακίου)





Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Ευρώτα «Ευρώτειος Πολιτεία» σε συνδιοργάνωση με την Π. Ε. Λακωνίας, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Λακωνία – Δρόμοι Πολιτισμού», διοργανώνει την Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 και ώρα 21.00 μ.μ., στην Τοπική Κοινότητα Γερακίου του Δήμου Ευρώτα, στην μουσικοχορευτική παράσταση «Ματωμένα Χώματα, Τραγουδιών Αρώματα».
Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» και ο «Σύνδεσμος Μπάιρον» για το Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό δημιούργησαν μια μοναδική παράσταση με τίτλο, «Ματωμένα Χώματα, Τραγουδιών Αρώματα», αφιερωμένη στη μνήμη της συγγραφέως του προσφυγικού ελληνισμού Διδώς Σωτηρίου.
Η παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς από την περιοχή της Μικράς Ασίας, Κωνσταντινούπολης και της Καππαδοκίας, ενώ παρεμβάλλονται κατάλληλα επιλεγμένα αποσπάσματα από το έργο της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα Χώματα».
Ερμηνεύουν δύο ταλαντούχοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, η Αρετή Κετιμέ και ο Γιώργος Ντόβολος. Τα κείμενα της παράστασης απαγγέλλει μοναδικά o γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός. Συμμετέχουν μέλη της ορχήστρας της Σχολής «Εν Ωδαίς», καθώς και σημαντικοί σολίστες μουσικοί.
Επίσης, σε συνεργασία με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα αναδεικνύουμε την εγχώρια πρωτογενή δημιουργία εντάσσοντάς την στην παράσταση, όπου φυσικά υπάρχει η δυνατότητα. Σκοπός της παράστασης είναι να ξυπνήσει μνήμες, να ψυχαγωγήσει και παράλληλα να σταθεί αφορμή προβληματισμού και περαιτέρω ευαισθητοποίησης στο σύγχρονο σχετικό πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *