Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ




Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στον δημοτικό ξενώνα Γερακίου από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Γερακίου εκδήλωση για τη γιορτή της Μητέρας. Επίτιμοι καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν η κυρία Κατίνα Κωνστιάντου-Δούκα, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και ο κύριος Γεώργιος Βλάχος, χειρούργος, μαιευτήρ-γυναικολόγος και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στη γιορτή της μητέρας από την πρόεδρο του Συλλόγου, κα. Πόπη Σταθάκη και συνέχισε η κα. Κατίνα Κωνστιάντου-Δούκα με την ιστορία και το έργο του Συλλόγου.
    Η κα. Κωνστιάντου-Δούκα, ιδιαίτερα συγκινημένη αναφέρθηκε στην ίδρυση του Συλλόγου πριν από 53 χρόνια και το φιλανθρωπικό του έργο. Τα μέλη του Συλλόγου ήταν 45 κυρίες και δεσποινίδες, απλές γυναίκες με όραμα και φιλευσπλαχνία. Σύμφωνα με την κα. Κωνστιάντου-Δούκα η πρώτη συνάντηση του Συλλόγου ήταν στο πρώτο σχολείο του χωριού, το Ρέλλειο και εκεί λάμβαναν χώρα οι συναντήσεις και οι αρχαιρεσίες. Η τότε πρόεδρος του Συλλόγου, κα. Λούλα Βλάχου, πάντα χαμογελαστή, παρά τις οικογενειακές της υποχρεώσεις, μητέρα 4 παιδιών και σύζυγος του γιατρού του χωριού, Δημητρίου Βλάχου προσέφερε με πολλή αγάπη τη βοήθεια της προς τον συνάνθρωπο. Η πρώτη εμφάνιση του Συλλόγου ήταν η γιορτή του Αγ. Αθανασίου, όπου εκεί όλες οι γυναίκες με πρωτοπόρο την αείμνηστη Λούλα Βλάχου ετοίμασαν το χορό στην πλατεία του χωριού. Η κα. Κωνστιάντου-Δούκα συνέχισε με ορισμένες από τις δραστηριότητες του συλλόγου και ολοκλήρωσε παροτρύνοντας όλες τις γυναίκες να δημιουργήσουν γυναικείους συνεταιρισμούς αξιοποιώντας τα αγροτικά μας προϊόντα, τα περίφημα υφαντά μας και τα ωραία χειροποίητα γλυκά μας.
Ακολούθησε η ομιλία του κου. Βλάχου, ο οποίος φρόντισε να καλύψει όλη την ηλικία της γυναίκας, εκτός από τα πρώτα της χρόνια, από την εφηβεία ως την εμμηνόπαυση, μιλώντας για πράγματα που μπορούν οι γυναίκες να χρησιμοποιήσουν στη ζωή τους. Με τις πολύτιμες γνώσεις του και το πηγαίο του χιούμορ κατάφερε να δώσει μία ευχάριστη ομιλία για τις γυναίκες όλων των ηλικιών που βρίσκονταν στην αίθουσα.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης το Δ.Σ. και μέλη του συλλόγου προσέφεραν στους παρευρισκόμενους σπιτικά γλυκίσματα, καφέ και χυμό.
Στους επίτιμους καλεσμένους ο σύλλογος προσέφερε ανθοδέσμες και χειροποίητα γλυκά και στον κο. Βλάχο δωρίστηκε και ένας πίνακας ζωγραφικής που απεικόνιζε το σπίτι στο οποίο έζησε τα παιδικά του χρόνια. Τον πίνακα δημιούργησε η κα. Άλμα Γιάννε με πολύ μεράκι και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα.



 Η απήχηση του κόσμου ήταν μεγάλη, τους ευχαριστούμε πολύ και ιδιαίτερα την κα. Κωνστιάντου-Δούκα και τον κο. Βλάχο που ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμά μας και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την εκδήλωσή μας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο για την παραχώρηση της αίθουσας και των καθισμάτων.

Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *