Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

 ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑΣ
 
Εδώ και πολλά χρόνια στο τέλος κάθε Ιουνίου ή και στις αρχές Ιουλίου διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών Στεφανιάς η "ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ". Είναι ένα μικρό φεστιβάλ που εμπνέεται και υμνεί ένα από τα βασικά αγροτικά προϊόντα της λακωνικής γης, το πορτοκάλι. Πραγματοποιείται σε 2-4 ημέρες και όσο διαρκεί  τελούνται διάφορες εκδηλώσεις επιμορφωτικού, πολιτιστικού, αθλητικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.
Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, είναι γνωστή σε όλον τον νομό Λακωνίας αλλά και πέραν των συνόρων αυτού και κάθε καλοκαίρι προσελκύει πλήθος κόσμου (απλών πολιτών αλλά και τοπικών αρχόντων), ενώ αναφορά και κάλυψη της γιορτής γίνεται από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, τις εφημερίδες, τα site και τα blogs στο internet.
 Από 22 έως 30 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε η φετινή «Γιορτή Πορτοκαλιού 2013» στη Στεφανιά Λακωνίας με πλήθος εκδηλώσεων. Το Σάββατο 29 Ιουνίου ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Γερακίου συμμετείχε στην εκδήλωση προσφέροντας όπως όλοι οι Σύλλογοι φαγητά και γλυκά με βάση το πορτοκάλι και βραβεύτηκε από ειδικούς γευσιγνώστες με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των γλυκών .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *