Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Ο καιρός τις Απόκριες και την Καθαρά ΔευτέραΕπισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Αυτή η εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται γενικώς από καλό καιρό, με ήλιο, κάποιες τοπικές νεφώσεις και επιδείνωση του καιρού από την Πέμπτη σταδιακά από τα δυτικά με ισχυρά φαινόμενα. Από Παρασκευή μάλιστα αναμένεται και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας, που θα φέρει χιόνια στα ορεινά και στα πεδινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Το Σάββατο θα βελτιωθεί ο καιρός μέχρι το βραδύ, αλλά το κρύο θα είναι τσουχτερό για μέσα Μάρτη.

Η Κυριακή των Απόκρεων θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα και έτσι οι καρναβαλιστές θα βρουν την ευκαιρία για βόλτες. Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με μικρή πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα στα βόρεια ηπειρωτικά, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και κατάλληλες συνθήκες νότιων ανέμων 4-5 μποφόρ για το πέταγμα του χαρταετού.

Στο χωριό μας το Γεράκι και γενικώς στο νομό Λακωνίας θα έχουμε κάποιες βροχές Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, με χιόνια στα ορεινά, ακόμα και σε ορεινά χωριά του νομού (>800μ). Υπάρχει πιθανότητα και για καταιγίδες. Τα δυτικά του νομού θα δεχτούν το πιο πολύ νερό. Ωστόσο από την Κυριακή αν και θα έχει κρύο, ο καιρός θα βελτιωθεί και την Καθαρά Δευτέρα θα είναι ό,τι πρέπει για Κούλουμα και χαρταετό.

Παρακολουθήστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

Κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) και του γεωδυναμικού ύψους στα 500 hPa από το αμερικανικό μοντέλο GFS για την Κυριακή 17 Μαρτίου 08:00 ώρα Ελλάδος, όπου φαίνεται η "μαρτιάτικη" ψυχρή εισβολή κυρίως στα βόρεια

   
Χρωματική απόχρωση της κατανομής του αθροιστικού υετού 3-ωρου (mm) στην επιφάνεια για προκαθορισμένα ύψη (0.5, 2, 5, 10, 16, 24 και 36 mm) και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων για την Πέμπτη 14 Μαρτίου 14:00 ώρα Ελλάδος. Μοντέλο WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - M.Sc. Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας
Ph.D. Candidate in Numerical Modeling

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού POSEIDON του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών:

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

" ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ " ΕΤ 3 - ΓΕΡΑΚΙ 2011

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Γιορτή Μετανάστη-Κάστρεια 2011

Γιορτή Μετανάστη 2010

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *