Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ο καιρός την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 7 Μαρτίου

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Η εβδομάδα που μας έρχεται θα χαρακτηρίζεται γενικώς από καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα.  Την Τσικνοπέμπτη ωστόσο αναμένεται μια ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά η οποία θα προκαλέσει τοπικές ασθενούς έως μέτριας έντασης βροχοπτώσεις, ενίσχυση των νοτιάδων και γενικώς καλές θερμοκρασίες.

Η δυτική Ελλάδα φαίνεται να δυσκολεύεται λίγο στα ψησίματα, οπότε πάει επιγόντως για φουρνιστά, ενώ στα πιο ανατολικά τουλάχιστον το μεσημέρι οι σχάρες θα αναστενάξουν από τα παϊδάκια, τα λαπάκια και όλα αυτά τα αμαρτωλά. Προς το βράδυ της Τσικνοπέμπτης φαίνεται να βρέχει και στην Αττική, οπότε καλύτερα τσικνίστε το μεσημέρι και το βράδυ σαλατούλα.

Κατά τα άλλα προς το τέλος της εβδομάδας, που είναι και οι πρώτες Απόκριες, δείχνει να έρχονται ξανά λίγες βροχές, αλλά όχι κάτι το πολύ σημαντικό. Οι διαθέσεις του καιρού πάντως μετά τις 10 του μήνα είναι καλές, καθώς ετοιμάζεται να μας φέρει κρύο και φαινόμενα από βορειότερα. Θα δούμε..

Στο Γεράκι και γενικότερα στη Λακωνία θα είναι καλός αυτή τη βδομάδα, αλλά την Τσικνοπέμπτη ειδικά μετά το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα για βροχές. Γενικώς στο τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα είναι άστατος.

Παρακολουθήστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

Κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) και του γεωδυναμικού ύψους στα 500 hPa από το αμερικανικό μοντέλο GFS για την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 02:00 ώρα Ελλάδος, όπου φαίνεται η ασθενής ατμοσφαιρική διαταραχή από τα δυτικά

  
Χρωματική απόχρωση της κατανομής του αθροιστικού υετού 3-ωρου (mm) στην επιφάνεια για προκαθορισμένα ύψη (0.5, 2, 5, 10, 16, 24 και 36 mm) και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων για την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 14:00 ώρα Ελλάδος. Μοντέλο WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών


Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - M.Sc. Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας
Ph.D. Candidate in Numerical Modeling

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού POSEIDON του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών:

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *