Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Γενικώς βροχερή εβδομάδα 18-25 Φεβρουαρίου

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr

Αύριο Δευτέρα 18 Φλεβάρη ο καιρός θα είναι σχετικά άστατος στην ηπειρωτική Ελλάδα με τάση για επιδείνωση από τα δυτικά το βράδυ. Την Τρίτη θα έχουμε αρκετές βροχές κυρίως στα δυτικά και στα κεντρικά. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχουμε βελτίωση με σταδιακή επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι βροχερός μόνο στη βόρεια Ελλάδα.

Χιόνια αυτή τη βδομάδα θα πέφτουν στα ορεινά από τα 900-1100 μ. και πάνω, αλλά και πιο χαμηλά στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι γενικώς δε θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι, εκτός από την Πέμπτη και την Παρασκευή που θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή σταδιακή άνοδο έως το τέλος της εβδομάδας κυρίως στα νότια.

Στο Γεράκι και γενικώς στο νομό Λακωνίας βροχές θα έχουμε τη Δευτέρα, με τάση για ενίσχυση των φαινομένων την Τρίτη και ξανά Πέμπτη και Παρασκευή. Δε θα λείψουν οι καταιγίδες. Χιόνια θα έχουμε στον Πάρνωνα και στον Ταΰγετο, συμπεριλαμβανομένων και ορεινών χωριών όπως είναι ο Κοσμάς. Από Πέμπτη αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, οπότε θα περιοριστούν ψηλότερα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι κυρίως την Πέμπτη και θα φυσούν από ανατολικές διευθύνσεις, στις οποίες είναι ευάλωτες μερικές περιοχές στο χωριό μας.

Παρακολουθήστε τις προγνώσεις μου για τον καιρό της Ελλάδας και στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής"

Κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) και του γεωδυναμικού ύψους στα 500 hPa από το αμερικανικό μοντέλο GFS για την Τετάρτη 22 Φλεβάρη 00:00 ώρα Ελλάδος, όπου φαίνεται η αλλαγή του καιρού στη χώρα μας λόγω του καλοσχηματισμένου βαρομετρικού χαμηλού στα νότια

 
Χρωματική απόχρωση της κατανομής του αθροιστικού υετού 3-ωρου (mm) στην επιφάνεια για προκαθορισμένα ύψη (0.5, 2, 5, 10, 16, 24 και 36 mm) και κατανομή της ατμοσφαιρικής πίεσης στη μέση στάθμη θάλασσας (ΜΣΘ) (hpa) υπό μορφή ισοπληθών καμπύλων για την Τετάρτη 22 Φλεβάρη 14:00 ώρα Ελλάδος. Μοντέλο WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών

Γιώργος Βάρλας
Φυσικός - M.Sc. Φυσικής Περιβάλλοντος και Μετεωρολογίας
Ph.D. Candidate in Numerical Modeling

Κλικάρετε παρακάτω για χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμου και άλλων παραμέτρων.

Επίσης πατήστε στα κατάλληλα πεδία και βρείτε τον καιρό ειδικά για την ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ!

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο πρόγνωσης καιρού WRF-NMM της ομάδας Δυναμικής της Ατμόσφαιρας και του Κλίματος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:


Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS της ομάδας ατμοσφαιρικών μοντέλων  του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *