Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Τα "Οικογενειακά Δέντρα Νότιου Πάρνωνα" έγιναν 10 χρονών!





Πριν από δέκα χρόνια, στις 15 Απριλίου του 2002, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα των «Οικογενειακών Δέντρων των Καριτσιωτών» με στόχο την καταγραφή των οικογενειακών συνδέσεων συγχωριανών από την Καρίτσα, χωριό ριζωμένο στους πρόποδες του νότιου Πάρνωνα. Εν συνεχεία, η καταγραφή των γενεαλογικών δέντρων διευρύνθηκε, περιλαμβάνοντας οικογένειες του Κοσμά, του Γερακίου, του Αλεποχωρίου, του Βρονταμά, του Αγίου Δημητρίου και πολλών άλλων χωριών, με αποτέλεσμα τη μετονομασία της σελίδας σε «Οικογενειακά Δέντρα του Νοτίου Πάρνωνα» (Family Trees of Southern Parnon). Στις 22 Αυγούστου του 2011 δημιουργήθηκε και η σελίδα των «Οικογενειακών Δέντρων του Νοτίου Πάρνωνα» στο Facebook.

Μέσα σε αυτή τη δεκαετή πορεία της, η ομάδα των Οικογενειακών Δέντρων του Νοτίου Πάρνωνα» πέτυχε τη συλλογή πληροφοριών για 25.700 άτομα των χωριών μας, 955 φωτογραφιών, βιογραφιών, επίσημων εγγράφων όπως εκλογικούς καταλόγους, μαθητολόγια, ακόμα και έγγραφα του καιρού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Επίσης όμως κατάφερε να φέρει σε επαφή τους απανταχού Λάκωνες με καταγωγή από τα χωριά του Νοτίου Πάρνωνα και να διατηρήσει την αγάπη τους για την Ελλάδα παρά τις δύσκολες συγκυρίες.
 

Συγγενείς, πρόγονοι και απόγονοι από τα χωριά του Νότιου Πάρνωνα που ακόμη δεν είναι συνδεδεμένοι με κάποιο από τους κλάδους των οικογενειακών δέντρων μπορεί εύκολα να συμπεριληφθούν με την αποστολή των σχετικών πληροφοριών στον συντονιστή Στέλιο Χαγιά (sghagias@optusnet.com.au) ή σ’ έναν από τους συνεργάτες που αναφέρονται παρακάτω.

Η ιστοσελίδα έρχεται υπό την αιγίδα του Παλλακωνικού Συλλόγου Νότιας Αυστραλίας «Ο Λεωνίδας».

 
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεχή σας στήριξη και το ενδιαφέρον σας.


Η Ομάδα των Οικογενειακών Δέντρων του Νοτίου Πάρνωνα 
Στέλιος Χαγιάς (Συντονιστής), Γιάννης Γαβριήλ, Δημήτρης Κατσάμπης, Γρηγόρης Κόντος, Θανάσης Σταματόπουλος

Αξίζει να επισκεφτείτε:

http://karitsa.tribalpages.com/tribe/browse?userid=karitsa&view=9&ver=9489&lnamechar=Z#llames

https://www.facebook.com/pages/Family-Trees-of-Southern-Parnon/236547463057210

πηγή: karitsiotikanea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *