Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ο καιρος για τον Επιτάφιο, την Ανάσταση και το Πάσχα

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr
Μάθετε για τον καιρό: GIOMET

ΓΕΡΑΚΙ

Ο καιρός θα παρουσιάσει ενδιαφέρον τις επόμενες μέρες στο χωριό μας, καθώς η περιφορά του Επιταφίου οριακά ίσως καταφέρει να γλιτώσει τις ψιχάλες. Από το βράδυ της Μ. Παρασκευής και κυρίως μέσα στο Μ. Σάββατο αναμένονται παροδικές βροχές και ίσως καταιγίδα. Η Ανάσταση πιθανόν να γίνει με συννεφιά και λίγες ψιχάλες. Το σούβλισμα του οβελία θα ξεκινήσει με συννεφιά και ασθενή βροχή το πρωί, όμως μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η πρόγνωση είναι αρκετά λεπτομερής ως προς το χρόνο και το χώρο και ενδέχεται να περιέχει σφάλματα..

ΓΕΝΙΚΑ

Ο ανοιξιάτικος καιρός θα συνεχιστεί με μερικές τοπικές και παροδικές συννεφιές συνοδευόμενες από τοπικές ψιχάλες τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή.

Από τη Μ. Παρασκευή το μεσημέρι και έπειτα θα επηρεάσει τη χώρα μας μια ατμοσφαιρική διαταραχή με βροχές και λασποβροχές, οι οποίες θα ενταθούν το Μ. Σάββατο και θα εκδηλωθούν ακόμα και καταιγίδες σε πολλές περιοχές.

 Επομένως, ο Επιτάφιος κυρίως στα δυτικά ίσως συνοδευθεί από ασθενή βροχή, το Μ. Σάββατο από αρκετές βροχές και η Ανάσταση από παροδικές μπόρες τοπικά.


Οι άνεμοι αυτές τις μέρες δε θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες καθώς δε θα ξεπεράσουν τα 6-7 μποφόρ.

Το ψήσιμο του οβελία απ' ό,τι φαίνεται στις περισσότερες περιοχές θα γίνει χωρίς προβλήματα, όμως στα δυτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στα ορεινά της Κρήτης και της Μακεδονίας και σε άλλα ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να συννεφιάσει και να κάνει μερικές μπόρες.

Οπότε καλό είναι να ψήνεται κοντά σε υπόστεγο, μήπως και χρειαστεί.

Δείτε παρακάτω χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμων κ.α πολλά.

Πρόκειται για μοντέλα πρόγνωσης της ομάδας πρόγνωσης καιρού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON:


Για πιο υψηλή ανάλυση κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *