Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Επισκεφθείτε το site μας: Stairway.gr
Τα νέα για τον καιρο: GIOMET

Ξαναβάλτε στις ντουλάπες τα κοντομάνικα και τα σορτσάκια για το επόμενο διήμερο. Θα τα ξαναχρειαστείτε μετά τη Μ. Τετάρτη.

ΓΕΡΑΚΙ

Το χωριό μας είναι το καλύτερο μέρος για να περάσει κανείς τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα. Ο καιρός θα είναι σύμμαχος με εξαίρεση μόνο Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη που θα σημειωθούν παροδικές βροχές και ίσως καταιγίδες, κάποια χιόνια ψηλά στα βουνά, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί από Δ-ΒΔ διευθύνσεις (καράγιαλης) και η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς. Από Μ. Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλός με πιθανότητα για κάποιες μπόρες Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα.

ΓΕΝΙΚΑ

Όπως έχει αναφερθεί και πριν από μία εβδομάδα αύριο Μ. Δευτέρα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας κατά 5-7 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί Δ και ΒΔ μέχρι 7-8 μποφόρ και το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει χειμώνα.

Τη Μ. Τρίτη αναμένεται περιορισμός των φαινομένων στα πιο ηπειρωτικά, όμως η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, περίπου έως 16-17 βαθμούς ενδεικτικά για την Αθήνα.

Από τη Μ. Τετάρτη θα έχουμε βελτίωση του καιρού με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας. Ο καλός καιρός θα συνεχιστεί με μερικές τοπικές και παροδικές συννεφιές τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή. Οι άνεμοι αυτές τις μέρες δε θα δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Το διήμερο Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 23-25 βαθμούς κυρίως στα νότια, αλλά με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ηπειρωτικά.

Το ενδεχόμενο για περισσότερες βροχές την Ανάσταση και το Πάσχα είναι ανοιχτό, αφού μια πιο ανατολική επέκταση του βαρομετρικού χαμηλού που θα μας πλησιάζει από την Ιταλία μπορεί να αλλάξει τελείως τις προγνώσεις.

Το ψήσιμο του οβελία απ' ό,τι φαίνεται στις περισσότερες περιοχές θα γίνει χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία. Θα ενημερωθείτε τις επόμενες μέρες για την ενδιαφέρουσα εξέλιξη του καιρού.

Τέλος, από Μ. Πέμπτη και μετά υπάρχει ξανά πιθανότητα για μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα και τοπικές λασποβροχές το Σαββατοκύριακο.

Δείτε παρακάτω χάρτες βροχής, χιονιού, θερμοκρασίας, ανέμων κ.α πολλά.

Πρόκειται για μοντέλα πρόγνωσης της ομάδας πρόγνωσης καιρού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο SKIRON:


Για πιο υψηλή ανάλυση κλικάρετε παρακάτω για το μοντέλο RAMS:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *