Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

"Βυζαντινή Έκφραση" από τον Δημήτρη Βασιλείου στη Σπάρτη

Από την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 έως και την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 , η  Πνευματική Εστία  Σπάρτης (Λυκούργου και Χαμαρέτου γωνία ) θα φιλοξενήσει τις δημιουργίες του αγιογράφου Δημήτρη Βασιλείου.
Η έκθεση αγιογραφίας με τίτλο  "Βυζαντινή Έκφραση" θα είναι ανοιχτή για το κοινό όλες τις ημέρες από τις 10:00 πμ έως  τις 9:00 μμ . Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31 Μαρτίου και ώρα 7:00 μμ. Την έκθεση θα προλογίσει ο διακεκριμένος αγιογράφος και συντηρητής Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Βασίλειος Χαλικιάς.
Ο Δημήτρης Βασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι απόφοιτος της σχολής του Ιωάννη Καρούζου (αγιογράφου του Αγίου Παντελεήμονος Αθηνών ) και μαθήτευσε επί σειρά ετών στο εργαστήριο του Πέτρου Βαμπούλη , μαθητή του Φώτη Κόντογλου.
    Ασκεί την τέχνη της αγιογραφίας από το 1996 και έχει συνεργαστεί με τον κ Λ. Μάνθο και τον   κ. Βασίλη Χαλικιά.  Ακολουθεί την τεχνοτροπία της Μακεδονικής Σχολής και δείγματα δουλειάς του μπορείτε να δείτε στο Χριστό στα Σπάτα, στον Άγιο Ευθύμιο στο Κερατσίνι , στην Ευαγγελίστρια στο Ίλιο, στο μοναστήρι της Γαλακτοτροφούσας  στα Μέγαρα, σε εκκλησίες της Δράμας, της Χαλκίδας της Καρπάθου και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *