Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

H ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΔΔΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Οι σχολικές γιορτές είναι μια σημαντική πτυχή της σχολικής ζωής, που αποσκοπούν στην ενίσχυση όχι τόσο του γνωστικού, αλλά κυρίως του συναισθηματικού τομέα. Ειδικά όταν αυτές οι γιορτές γίνονται με ουσιαστική δουλειά και συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών, και δεν αποτελούν απλά μια ημέρα ρουτίνας και ευκαιρία "να χάσουμε μάθημα".
To Γυμνάσιο και το Λύκειο Γερακίου έχουν πλέον παράδοση σε σχολικές εορτές επιπέδου. Είτε για την 28η Οκτωβρίου (γιορτή της σημαίας), είτε για το Πολυτεχνείο, είτε για την 25η Μαρτίου...
Απαγγελίες διαλεγμένων κειμένων και ποιημάτων, απαγγελία τραγουδιών από χορωδία και συνοδεία ζωντανής μουσικής (μπουζούκι, αρμόνιο), προβολή βίντεο - ντοκουμένων, θεατρικά δρώμενα.
Ετσι και εφέτος, στις 17 Νοεμβρίου γιορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο η επέτειος της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, που είχε σαν συνέπεια την πτώση της δικτατορίας στην Ελλάδα.
Την γιορτή έκανε ακόμη πιο ξεχωριστή, η παρουσία της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, κυρίας Αικατερίνης Χριστοπούλου, η οποία, με την ευκαιρία αυτή, επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις σχολικές μονάδες του Γερακίου, και το Γεράκι γενικότερα. Αφού παρακολούθησε συγκινημένη τη γιορτή, πήρε το λόγο και μίλησε στους μαθητές, για τις δικές τις εμπειρίες από την εποχή εκείνη, αλλά και για τη σημερινή εποχή. Συμβούλεψε τους μαθητές να αγωνίζονται για τις αξίες και τα ιδανικά τους, γιατί όπως είπε:"... Αποκτήσαμε τη Δημοκρατία, αλλά φτάσαμε σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση σήμερα, γιατί οι άνθρωποι αγωνίζονταν για τα χρήματα και όχι για τις αξίες τους..."
Στη συνέχεια, η κα Χριστοπούλου περιηγήθηκε, μαζί με τους διευθυντές τους χώρους του διδακτηρίου(γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια Πληροφορικής, εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, Βιβλιοθήκη), και έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Σύλλογος των Καθηγητών παρέθεσε γεύμα και καφέ σε εστιατόριο και καφετέρια του Γερακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *