Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΓΑΪΤΑΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ



Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, για το "διήμερο του μετανάστη", τη σκυτάλη παίρνει ο Δήμος Γερονθρών
  • Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, 7.30 μμ: Υποδοχή των μεταναστών, τέλεση εσπερινού στον ΙΝ Κοίμησης Θεοτόκου, Γερακίου
  • Την ίδια μέρα, στις 9.15 μμ, θα προσφερθεί δείπνο προς τιμή των μεταναστών, και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί της Πελοποννήσου και της Μακεδονίας, από χορευτικό συγκρότημα της Αργολίδας, στην πλατεία της Επάνω Βρύσης.
  • Την Κυριακή 1 Αυγούστου, στις 9.15 μμ θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του δημοφιλή τραγουδιστή Πέτρου Γαϊτάνου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην είσοδο του Κάστρου του Γερακίου, μπροστά από το ναό της Αγίας Παρασκευής। Για τη (δωρεάν) μεταφορά προς και από το κάστρο, θα χρησιμοποιηθούν λεωφορεία από το Δήμο, που θα ξεκινούν από την Κάτω Βρύση। Η είσοδος είναι ελεύθερη
Η συναυλία στο φωταγωγημένο κάστρο, πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το Δήμο Γερονθρών, με τον τίτλο "Κάστρεια"। Δημοφιλείς καλλιτέχνες έχουν ερμηνεύσει τραγούδια τους και έχουν καταχειροκροτηθεί από το κοινό।Όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων,ο Παναγιώτης Λάλεζας, ο Μανόλης Λιδάκης, κ।ά। Οι συναυλίες αυτές είναι πολύ ξεχωριστές, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου। Ο ήχος, μαζί με το φώς και τη σκιά, έχουν ένα ξεχωριστό τόνο, με φόντο τα ερείπια του φράγκικου κάστρου। Είναι μια εμπειρία μοναδική για το κοινό, αλλά και για τους ερμηνευτές όπως οι ίδιοι έχουν πει।
Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι μία από τις πιο αγαπημένες φωνές, και έχει ξανατραγουδήσει στο κάστρο του Γερακίου, το 2004। Επειδή η ερμηνεία του εκείνη έμεινε αξέχαστη, ίσως η καλύτερη, ο κος Φίλιππος Πήλιουρας, επέλεξε να κλείσει τη θητεία του ως δήμαρχος Γερονθρών με την επανάληψη εκείνης της αξέχαστης συναυλίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *