Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Γεράκι


Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Γεράκι

       Ο απανταχού ελληνισμός τιμά στις 25 Μαρτίου τους προγόνους μας που ξεκίνησαν την επανάσταση το 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι στην πατρίδα μας!  Παράλληλα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την χαρμόσυνη είδηση που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού. 
       Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάτω από έναν λαμπερό ήλιο εορτάστηκε και φέτος η διπλή εορτή στο Γεράκι.
     Μετά την Θεία λειτουργία στο κεντρικό ναό του Γερακίου για τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου», οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία.
      Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του Λυκείου Γερακίου κ.Δήμητρα Παυλάκου  κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στις πολύπαθες αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες, αλλά και τονίζοντας τα διδάγματα του αγώνα εκείνου και τα μηνύματα που φέρνουν στη  σύγχρονη εποχή και ειδικότερα στους νέους.
      Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση  των σχολείων μας: Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Γερακίου στο δρόμο πάνω από το Δημοτικό Σχολείο. Μαθητές και μαθήτριες , φορώντας περήφανα τις παραδοσιακές φορεσιές  του τόπου μας, παρέλασαν με καμάρι, και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων..
       Στη συνέχεια, έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων ηρώων, κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου αλλά και του Λυκείου.
       Δυστυχώς φέτος λόγω του θανάτου του προέδρου μας κ.Δημητρίου Κούρλα δεν πραγματοποιήθηκαν οι παραδοσιακοί χοροί στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου σε ένδειξη πένθους.
 Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο και του χρόνου να είμαστε καλά.

Χρήστος Μπαλαμπάνος










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πόλη των Γερονθρών - ΕΤ3

"Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου"- Γυμνάσιο Γερακίου

Γεράκι......

Λακωνία... ένα ζωντανό μουσείο

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *